“U” atacă Rapidul în Giuleşti: “Mergem la victorie!”

“U” atacă Rapidul în Giuleşti: “Mergem la victorie!”
Liga I s-a reluat aseară, iar Universitatea intră azi în scenă cu un meci de foc, pe terenul Rapidului. “Studenţii” anunţă că merg să ia toate punctele.

Universitatea revine azi în "focurile" Ligii I cu o deplasare infernală. Fără victorie de la mijlocul lunii noiembrie, "studenţii" vor alinia o echipă ofensivă în această seară, cu Claudiu Niculescu şi Tony Nwakaeme în avanposturi, susţinuţi de Adrian Cristea. "U" n-a mai învins în Giuleşti de patru ani, din februarie 2008, când golurile lui Goga şi Bundea au produs şocul acelui start de retur. Meciul va începe la ora 18:00, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Rapidul a ieşit cum nu se putea mai bine din perioada de pregătire, câştigând pe bandă rulantă partidele amicale din Antalya. Răzvan Lucescu are însă bătăi de cap din cauza suspendărilor, Rui Duarte, Ciprian Deac şi Milos Pavlovic urmând să rateze partida din această seară. Al patrulea titular obişnuit care nu va prinde primul "11" cu "U" Cluj este Ovidiu Herea, însă mijlocaşul ar putea intra pe parcursul partidei. Lucescu a declarat ieri, la ultima conferinţă de presă înaintea derby-ului, că în goana pentru titlu, echipa sa trebuie să trateze orice meci la victorie, implicit pe cel de azi. "Dacă vrem să ne batem la titlu până la final, trebuie să tratăm fiecare meci la victorie. Cu «U» Cluj vom avea un meci dificil, e o echipă care atacă. Au jucători de valoare, Niculescu, Cristea, Cristescu sunt jucători care pot pune probleme. Să jucăm pe Giuleşti e un mare avantaj. Avem sprijinul publicului, suporterii trebuie să ne susţină de la început până la sfârşit. Dar e important să avem sprijinul lor necondiţionat", este de părere fostul selecţioner.

Antrenorul Ionuţ Badea nu şi-a ascuns intenţiile ofensive pentru jocul de azi. Badea va începe jocul cu un trio ofensiv care a înscris, până acum, 16 goluri în Liga I: Tony Nwakaeme, Claudiu Niculescu şi Adrian Cristea. Badea anunţă că a pregătit echipa la victorie şi nu va fi mulţumit cu un punct în această seară. "Suntem conştienţi de valoarea lotului celor de la Rapid, de valoarea antrenorului, tocmai pentru acest lucru ne-am pregătit foarte bine în această perioadă, nu numai profesional, dar şi mental. Echipa arată bine, înregistrează momente bune şi sperăm să le valorificăm chiar de la prima partidă. Va fi un început furibund pentru toate echipele, având în vedere obiectivele pe care şi le-a propus fiecare dintre combatante. Noi ne antrenăm şi ne pregătim pentru victorie, de la premisa asta pornim întotdeauna", a spus Badea, înaintea plecării spre Bucureşti.

Tehnicianul Universităţii a primit o veste bună, măcar pe jumătate, în ceea ce-l priveşte pe George Galamaz. Fundaşul nou-venit de la Steaua Bucureşti, accidentat pe aproape întreaga durată a pregătirii de iarnă, va putea lua loc măcar pe banca de rezerve. Nici Marian Cristescu nu intră în calcule pentru un post de titular, tot din cauza unei accidentări, iar echipa de start pentru primul joc oficial din 2012 va arăta în felul următor: Bornescu - Achim, Szukala, Abrudan, D. Popa - Păcurar, Hoban, Marinescu - Cristea - Niculescu, Tony.

Meciul dintre Rapid şi "U" Cluj se va disputa în această seară, de la ora 18:00, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro. Arbitrii jocului vor fi anunţaţi oficial doar în cursul zilei de azi, conform unei circulare de ultimă oră emisă de şeful Comisiei Centrale de specialitate, Ion Crăciunescu.

Amintiri din 2008

Ultima dată când Universitatea a reluat returul cu un meci în Giuleşti s-a terminat perfect pentru "Şepcile roşii". Pe 23 februarie 2008, Universitatea, sub comanda lui Alpar Meszaros, învingea cu 2-1 trupa lui Mircea Rednic, şi atunci una dintre candidatele la titlu. Clujenii au început meciul cu Merlier - S. Rădoi, Bilica, Astorga, Şoltuz - Silvăşan, Bundea, Baiano, Coman - Goga, Nemanja Jovanovic. Din păcate pentru "studenţi", sezonul nu s-a încheiat deloc bine, iar "U" a retrogradat cu brio, în ciuda unui buget consistent, de 4 milioane de euro. Clujenii nu şi-a îndeplinit nici măcar baremul de 25 de puncte.

 

 

Etichete
Comenteaza