Ce chin! CFR - Târgu Mureş 1-0 (GALERIE FOTO)

Ce chin! CFR - Târgu Mureş 1-0 (GALERIE FOTO)
CFR-ul lui Costa a început poticnit partea a doua a campionatului , dar s-a impus la limită, scor 1-0 în faţa lui Târgu Mureş, după reuşita lui Pantelis Kapetanos, contestată vehement de oaspeţi.

 

37 de zile de cantonament în Turcia nu au fost de ajuns pentru echipa lui Costa, care a etalat acelaşi joc greoi din tur, lipsit de luciditate. Bastos a pătruns primul în careul lui FCM Târgu Mureş, dar a fost deposedat imediat, iar oaspeţii au replicat prin Astafei, dar şutul său a trecut peste poartă. Cadu a fost aproape de greşeală după o pasă în spate la Beto, însă Danjel Subotic nu a fost suficient de rapid pentru a intercepta mingea, iar portarul a degajat-o în ultimul moment (17). "Feroviarii" au deschis scorul, dar reuşita lui Sougou a fost anulată corect, pentru offside (23). Peste doar două minute, Kapetanos a punctat şi pe tabelă, cu o reluare spectaculoasă, pe spate (25), după un corner acordat uşor de arbitru.

La reluare, Mureşan a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost trimis la vestiare, lăsându-şi echipa în inferioritate, însă Târgu Mureş a intrat într-o stare de somnolenţă inexplicabilă. Astafei ar fi putut aduce egalarea după o centrare respinsă prost de Beto, dar a ratat cu poarta goală, din doi metri (64). Lăcătuş a forţat şi a schimbat sistemul de joc, trecând la modulul 4-4-2, cu Subotic şi Ljubojevic în faţă, însă fără rezultat pe tabelă.

Fluier final, 1-0 şi 3 puncte chinuite obţinute de echipa din Gruia, care se instalează provizoriu în fotoliul de lider.


Bastos, noul Renan

Rafael Bastos este noul responsabil cu fazele fixe la CFR Cluj, după plecarea lui Renan Garcia la Sampdoria. Mijlocaşul s-a descurcat bine în noua postură şi a contribuit decisiv la deschiderea scorului, după o lovitură de colţ executată la colţul scurt, deviată de Sougou şi finalizată cu gol de Kapetanos.

Decizii controversate

Oaspeţii au contestat deciziile brigăzii de arbitri, acuzând la faza golului acordarea loviturii de colţ din care Kapetanos a marcat. De asemenea, formaţia lui Lăcătuş a cerut eliminarea francezului Godemeche în minutul 27, pentru o presupusă lovitură cu cotul aplicată lui Celsinho. În minutul 42, Subotic a înscris, dar golul a fost anulat după un fault asupra lui Nicoară, semnalizat de la margine. Decizia a fost contestată vehement de oaspeţi.

 

CFR Cluj - FCM Târgu Mureş 1-0

A marcat: Kapetanos (25)

Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu"

Spectatori: 4000

CFR: Beto - Maftei, Cadu, Piccolo, Nicoară (85, Panin) - Mureşan, Godemeche (37, Peralta) - Sougou, Rui Pedro, Bastos (68, Vranjes) - Kapetanos.

Antrenor: Jorge Costa

FCM: Caparco - Epaminonda, Ghionea, Iencsi, Szilagyi - Pădureţu (59, Fl. Dan) - Astafei, Ilyeş, Celsinho (73, Ljubojevic), Bumba (59, Kiriţă) -  Subotic.

Antrenor: Marius Lăcătuş

Cartonaşe galbene: Godemeche (27), Mureşan (35, 47), Rui Pedro (40), Bastos (65), Beto (76) / Pădureţu (18), Szilagyi (27), Ghionea (45), Astafei (80)

Cartonaşe roşii: Mureşan (47)

Au arbitrat: Cătălin Popa (Piteşti) - Iulian Radu (Bucureşti), Adrian Ciocănea (Sibiu)

 

 

Comenteaza