Bani pentru trei proiecte sportive şi cinci bursieri, de la "U"

Bani pentru trei proiecte sportive şi cinci bursieri, de la
Fundaţia Comunitară Cluj (FCC) finanţează trei proiecte sportive și susţine cinci tineri sportivi cu burse, cu suma totală de 13.400 lei, din Fondul "U pentru Cluj", constituit în urma licitaţiei online derulate la finele anului trecut pe platforma upentrucluj.

În cadrul acesteia, au fost licitate 24 de tricouri de colecţie marca U Cluj, prezentate de către jucători la meciul inaugural de pe Cluj Arena.

Cele trei proiecte finanţate în urma primei campanii de atragere de fonduri derulate de FCC în parteneriat cu FC Universitatea Cluj au fost propuse de Centrul și Clubul Sportiv Lamont (valoare grant: 3.000 de lei), Liceul pentru Deficienţi de Vedere (valoare grant: 3.000 de lei) și Asociaţia pentru Turism Activ Cluj (ATAC), cu o valoare a grantului de 2.400 de lei.

Astfel, cu sprijinul obţinut din Fondul "U pentru Cluj", Centrul Lamont va implementa un proiect de formare a unei echipe de înotători alcătuite din șase tineri cu dizabilităţi. Astfel, elevii vor avea acces la un cadru în care sunt motivaţi să atingă performanţă printr-un sport care îi stimulează și menţine sănătoși.

La rândul lor, cu suportul financiar acordat de FCC, elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere se vor antrena în cadrul unei echipe de torbal - un sport stimulant pentru dezvoltarea capacităţii de orientare în spaţiu, reacţia la stimuli sonori și viteza de reacţie - și vor putea participa la competiţii de profil.

Echipa ATAC a primit finanţare pentru a crea un cadru care să le permită tinerilor sub 18 ani practicarea escaladei, o disciplină sportivă ce presupune folosirea procedeelor specifice căţărătorilor în ascensiunea terenurilor cu grad mare de înclinaţie. Astfel, cel puţin 22 de tineri vor avea acces la spaţii de antrenament și echipamente.

Celor trei proiecte li se adaugă cinci bursieri - trei înotători din Lotul Paralimpic Român, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, respectiv două alergătoare de la Liceul cu Profil Sportiv din Cluj, în vârstă de 14, respectiv 15 ani. Cunatumul total al fiecărei burse este de 1.000 de lei.

Susţinerea altor proiecte din Fondul "U pentru Cluj" va fi posibilă prin derularea unor noi campanii de atragere de fonduri de către FCC în parteneriat cu FC Universitatea Cluj, a explicat Mariana Sălăgean, manager granturi în cadrul Fundaţiei Comunitare Cluj.

 

Etichete
Comenteaza