Bagiu: Doar Dumnezeu ştie cât au costat, pe bune, Cociş şi Florescu

Bagiu: Doar Dumnezeu ştie cât au costat, pe bune, Cociş şi Florescu
Sorin Bagiu, fostul director executiv al lui "U" Cluj, a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare condiţionată, şi plata sumei de 482.410 lei, ca despăgubiri civile faţă de ANAF, fiind găsit vinovat de evaziune fiscală în cazul transferurilor lui Răzvan Cociş şi George Florescu la Sheriff Tiraspol.

Sorin Bagiu îşi susţine nevinovăţia şi crede că este doar un exemplu pentru ceea ce urmează la Bucureşti.

"Parcă e şi o anumită stare ca oamenii din fotbal să fie pedepsiţi, vinovaţi, nevinovaţi, nu mai contează. Problema e că nimeni nu-i mai crede pe cei din fotbal. Nimeni nu te mai ia în seamă, iar acesta a devenit un război în care pot cădea şi victime colaterale. Şi la mine e o diferenţă majoră faţă de celelalte cazuri: nu eram factor de decizie, ci aveam în spate un Comitet Director de care trebuia să ascult. Nu cunosc detalii din dosarul de la Bucureşti, însă impresia e că, prin sentinţa din cazul meu, s-a pregătit terenul pentru ce va urma la Bucureşti", a declarat Sorin Bagiu pentru Gazeta Sporturilor.

"Adevărul e că anumite persoane din fostul Comitet Director s-au ocupat temeinic să iasă basma curată din această poveste şi să-mi pună mie totul în cârcă. Au reuşit!", a mai precizat Sorin Bagiu, care a detaliat cazul:

"În 2004, cînd Universitatea era în liga secundă, s-a pus problema cedării lui Cociş şi Florescu. Au existat mai multe discuţii de transfer, dar Comitetul Director, condus de Marius Bojiţă şi Radu Burcă, ambii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, a decis să intre în negocieri finale cu reprezentanţii de la Sheriff Tiraspol. Eu ştiam cum lucrează aceşti indivizi şi le-am atras atenţia celor 17 oameni din Comitetul Director. Au zis OK, stai liniştit, ne ocupăm noi şi m-au pus să pregătesc actele obişnuite ale tranzacţiei, 300.000 de dolari la Cociş şi 150.000 de dolari la Florescu. Am semnat în dreptul meu, dar, pînă la urmă, n-au mai fost folosite respectivele documente.

Tipii de la Tiraspol au venit cu 450.000 de dolari într-o pungă, au negociat un week-end doar cu Bojiţă şi cu Burcă şi au făcut un alt contract, dar nu din cel tipizat, impus de federaţie. Eu n-am semnat şi acel document în alb.

S-a ocolit plata unor taxe către stat, deoarece transferul a fost mascat printr-un contract de sponsorizare. Aşa a intrat în contabilitate. Numai că eu n-am avut nici o contribuţie la această poveste, dovadă, repet, că nu există semnătura mea. Şi a mai fost o chestiune. Iniţial, impresarii de la Sheriff agreaseră să plătească 500.000 de dolari, dar au venit la Cluj cu doar 450.000! Jucătorii aşteptau pe hol, iar domnul Burcă i-a pus să semneze o hîrtie prin care ar fi primit cîte 25.000 de dolari. Cociş a recunoscut chiar în instanţă că, de fapt, n-a încasat niciodată aceşti bani! Care unde sînt în realitate? Dumnezeu ştie! Nimeni nu va afla vreodată cît au costat, pe bune, Cociş şi Florescu!"

Articol preluat de pe realitatea.net.

 

Comenteaza