Badea e “out” dacă nu bate Petrolul. Vezi cine îi va lua locul!

Badea e “out” dacă nu bate Petrolul. Vezi cine îi va lua locul!
Florian Walter l-ar putea demite pe antrenorul echipei sale, pentru a doua oară în acest sezon. Badea e considerat primul vinovat pentru situaţia de la echipă.

Jocul lipsit de orice orizont cu care "U" a abordat partida cu Steaua Bucureşti, pierdută luni de clujeni cu scorul de 0-1, s-ar putea să-i fie fatal lui Ionuţ Badea. Antrenorul a pierdut controlul vestiarului, mai ales după conflictul cu Gabriel Boştină, susţin sursele ZIUA de CLUJ, iar un eventual eşec în meciul de sâmbătă, cu Petrolul Ploieşti, ar putea să-l coste postul. În cazul demiterii lui Badea, Claudiu Niculescu va asigura "interimatul" până în vară. Meciul dintre Petrolul şi "U" e sâmbătă, de la ora 19:00, live-text pe ziuadecj.ro şi în direct la Digi Sport.

Înfrângerea cu Steaua a învolburat apele la Universitatea, care mai are doar şanse pur matematice la îndeplinirea obiectivului, respectiv atingerea unui loc de cupă europeană. Ionuţ Badea a pierdut pentru a doua oară în carieră în faţa lui Ilie Stan, iar la fel ca şi în perioada Pandurii, iar eşecul de luni s-ar putea să cântărească serios în decizia conducerii de a-l demite. Conform surselor ZIUA de CLUJ, tehnicianului i se reproşează relaţia rece cu vestiarul şi faptul că a decis să-l trimită pe Gabriel Boştină la echipa a II-a, invocând că fostul căpitan nu s-ar fi prezentat la un antrenament, în ziua partidei cu Rapid.

Walter ar fi aflat că lucrurile nu s-au petrecut tocmai cum i s-a transmis. "Boştină a fost la antrenament, dar avea program special, în sensul în care s-a prezentat la teren cu o oră înainte, el fiind în proces de recuperare după o accidentare. Există oameni care l-au văzut şi care i-au povestit apoi lui Walter", a explicat o sursă din cadrul clubului, sub protecţia anonimatului. Aceeaşi persoană continuă şi povesteşte că antrenorul nu reuşeşte să controleze vestiarul, iar atmosfera la echipă e una anostă, cam cum a fost şi jocul Universităţii timp de 75 de minute contra Stelei. "Nu reuşeşte să-şi impulsioneze jucătorii, a pierdut controlul vestiarului. Echipa nu-l mai ascultă. Dacă nu bate Petrolul sunt şanse mari să fie demis. Oricum, obiectivul e compromis. Relaţia sa cu Walter e rece, nu-şi mai vorbesc", mai spune oficialul clubului clujean.

Tehnicianul a început jocul cu Steaua cu aceeaşi formulă de echipă folosită şi în Giuleşti, excepţie făcând George Galamaz în locul lui Tavi Abrudan. "Studenţii" au început lent şi fără orizont partida, nu şi-au creat nici o ocazie veritabilă în prima repriză şi au luat un gol de cascadorii râsului, după ce Lukasz Szukala l-a servit perfect pe Rusescu. Tehnicianul a mutat abia cu 20 de minute înaintea finalului, când a apelat la Grozav, Tony şi Cojocnean, cei trei jucători schimbând în totalitate faţa jocului. Partida cu Petrolul Ploieşti se anunţă decisivă pentru Ionuţ Badea, care ar putea plăti cu postul în cazul în care nu va învinge trupa lui Valeriu Răchită. Badea a fost demis de Walter după meciul cu FC Vaslui, dar finanţatorul a renunţat la decizie după doar două zile.

Fanii către jucători: "Aţi stat capră cu Steaua!"

La antrenamentul de ieri al echipei, desfăşurat la baza sportivă Clujana, au asistat aproximativ 20 de fani ai "studenţilor", care i-au apostrofat pe jucători, acuzându-i că nu şi-au apărat corect şansele în jocul cu Steaua. "Aţi stat capră cu Steaua!", "Vă bateţi joc de 30.000 de oameni!", au strigat fanii către fotbalişti. Singurul aplaudat a fost Claudiu Niculescu, atacantul părăsind terenul de antrenament cu capul plecat. La finalul şedinţei de pregătire suporterii au purtat un dialog cu Ionuţ Badea, tehnicianul infirmând orice idee de aranjament. "La această oră toţi fotbaliştii au încrederea mea necondiţionată. Nu cred că au fost în stare de aşa ceva", le-a spus antrenorul fanilor, care prevăd un aranjament şi în partida cu Petrolul Ploieşti, din etapa viitoare, bazându-se pe zvonurile care-l dau pe Walter drept noul finanţator al prahovenilor.

Şapte etape, patru puncte, zero victorii

Pentru Ionuţ Badea, meciul cu Petrolul Ploieşti a devenit decisiv. Universitatea n-a mai câştigat vreun meci de pe 14 noiembrie 2011, când s-a impus cu 4-2 pe terenul Sportului. De atunci, clujenii au mai obţinut doar patru puncte în Liga I, incluzând aici un egal cu CS Mioveni, pe teren propriu.

De suspendarea lui Niculescu ar putea profita Gicu Grozav. Marcator în egalul obţinut de Universitatea, 1-1, pe terenul Rapidului, jucătorul împrumutat de la Standard Liege a avut o prestaţie bună şi în disputa cu Steaua, când, deşi a jucat doar 20 de minute, a avut o ocazie imensă, trimiţând balonul în bară în urma unui corner. Atacantul împrumutat de la Standard Liege ar putea face cuplu în ofensivă cu Tony Nwakaeme, nigerianul având o prestaţie bună contra echipei "roş-albastre". Partida dintre Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti se va disputa sâmbătă, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

(D.S.)

 

 

Etichete
Comenteaza