Amintiri din octombrie: “U” caută victoria pe Cluj Arena

Amintiri din octombrie: “U” caută victoria pe Cluj Arena
Universitatea speră să obţină azi primul succes pe teren propriu după mai bine de cinci luni de secetă cruntă, în care a obţinut doar două egaluri acasă.

Prima "intermediară" din 2012 îi aduce pe "studenţi" pe Cluj Arena, stadion pe care actuala echipă a lui Claudiu Niculescu a câştigat o singură dată, pe 17 octombrie, la primul meci oficial de pe noul stadion. "Clau-coach" va conduce pentru prima dată Universitatea în faţa propriilor suporteri contra Astrei, în meciul care va începe de la ora 19:00. "Studenţii" promit că vor juca şi pentru colegul şi antrenorul lor în partida care va fi transmisă în direct de Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Ultima dată când Universitatea câştiga pe teren propriu clasamentul din Liga I indica locul trei în dreptul "Şepcilor roşii". De atunci s-au scurs 11 etape, timp în care "studenţii" au căzut cinci poziţii, au rămas fără antrenor şi şi-au ratat în mare parte obiectivul cu care au început sezonul. Europa rămâne doar o nălucă pentru Universitatea, clujenii aflându-se acum la nouă puncte de FC Vaslui, ocupanta locului cinci. Claudiu Niculescu a păşit oarecum cu dreptul în mandatul său de antrenor la "U", reuşind să plece cu un punct de pe terenul Ploieştiului, în condiţiile în care prahovenii au condus cu 1-0 şi 2-1. Azi, clujenii promit să mai adauge încă trei puncte în palmaresul colegului şi antrenorului lor. "Sper să-l ajutăm pe Claudiu (Niculescu - n. red.) să debuteze cu o victorie în faţa suporterilor. Eu am mare încredere în el şi în colegii mei. Nu ştiu dacă e un meci capital, e cam mult spus, dar avem mare nevoie de victorie pentru a ne descătuşa", a afirmat Marian Cristescu, omul venit de la FC Braşov, dar care n-a reuşit încă să se afirme la noua sa echipă. "Ştiu că «U» nu a mai câştigat acasă tocmai de la meciul cu Braşovul. Este o situaţie dificilă, dar sperăm ca tot noi să o scoatem la capăt. Sunt convins că fanii vor veni la meci să ne susţină", a mai spus mijlocaşul.

Claudiu Niculescu ar putea face câteva modificări importante faţă de echipa care a remizat pe "Ilie Oană", stadionul Petrolului. "Clau-coach" ar putea reveni la modulul 1-4-3-3, care a dat roade în prima parte a campionatului, dar şi în repriza secundă a partidei de la Ploieşti. Tânărul antrenor al "studenţilor" nu va putea conta pe Tony Nwakaeme, atacantul nigerian având probleme la genunchi după partida contra Petrolului, dar nici pe portarul Marius Popa, care se confruntă tot cu probleme medicale. În aceste condiţii, primul "11" al Universităţii ar putea arăta în felul următor: Bornescu - Achim, Abrudan, Szukala, Mendy - Marinescu, Hoban, Cristescu - Cojocnean, Grozav, Cristea.
Partida dintre "U" şi Astra se va disputa de la ora 19:00 pe Cluj Arena, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Gol de poveste contra Astrei

În returul campionatului trecut, contra Astrei Ploieşti, Claudiu Niculescu marca unul dintre cele mai frumoase goluri din ultimii ani în Liga I. Actualul antrenor al Universităţii a intrat pe teren abia în repriza secundă, iar la câteva minute a reuşit să egaleze la 1 printr-un gol marcat direct din corner, peste portarul Miron. "U" a câştigat acea partidă cu 2-1, ultima reuşită aparţinându-i lui Alex Păcurar.

Luni cu Târgu-Mureş

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat televizările etapei a XXIV-a, iar meciul dintre Universitatea Cluj şi FCM Târgu-Mureş se va juca luni, 2 aprilie, de la ora 19:00. Până atunci, clujenii vor disputa partida din deplasare, cu Concordia Chiajna, joc ce va începe de la ora 21:30, cu două ore mai târziu faţă de ora stabilită iniţial.

 

 

Etichete
Comenteaza