S-au blocat la Chiajna! “E obligatoriu să batem pe Târgu Mureş”

S-au blocat la Chiajna! “E obligatoriu să batem pe Târgu Mureş”
Universitatea n-a reuşit să repete prestaţia cu Astra şi în meciul de sâmbătă, de la Chiajna. Gicu Grozav, din nou printre fotbaliştii buni ai lui “U”, crede că meciul următor e capital.

Concordia Chiajna le-a dat destule emoţii clujenilor, parcă mult prea precauţi în faţa revelaţiei campionatului. Partida de sâmbătă seara s-a terminat la egalitate, fără goluri, dar cu câteva şanse imense ratate de ambele părţi. "U" a ratat ocazia să se apropie de locurile ce duc în Europa, iar Gicu Grozav, din nou printre cei mai buni "studenţi", spune că meciul care urmează, cu FCM Târgu Mureş, este aproape capital în lupta pentru obiectiv.

Claudiu Niculescu a schimbat din nou interesant, mizând pe un alt sistem de joc, apropiat de ceea ce a jucat miercuri, cu Astra. Clujenii au început cu o aşezare 1-4-4-1-1, cu Adrian Cristea în spatele lui Gicu Grozav. Puştiul venit de la Standard Liege a inventat ocazia primei reprize, centrând perfect din partea stângă, după ce a trecut în viteză de Bratu, pentru lovitura de cap a lui Marian Cristescu ce a lovit bara. Chiajna a dat două replici dure, dar şuturile lui Popa şi Rocha n-au nimerit ţinta. Repriza a doua a fost slabă calitativ, Niculescu lăsându-l la cabine pe Marinescu, încă nerefăcut medical, şi trimiţându-l pe teren pe Octavian Drăghici. Tot Grozav a fost la originea fazelor Universităţii, însă fără foarte mare pericol pentru ilfoveni. Aceştia puteau înscrie în minutul 86, dar Viorel Dinu şi-a plasat lovitura de cap exact pe direcţia lui Mircea Bornescu.

Gicu Grozav a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că, având în vedere desfăşurarea ostilităţilor, punctul e mulţumitor. "Cred că am câştigat un punct, a fost un meci echilibrat. Am avut acea bară în primele minute, dar să nu uităm de şansele mari pe care le-au ratat ei. Nu am reuşit, din păcate, să jucăm la fel de spectaculos şi eficient cum am făcut-o cu Astra. Asta e, acum avem timp să ne pregătim şi să batem pe Târgu Mureş. E obligatoriu să învingem în următorul meci. E păcat că n-am reuşit să câştigăm la Chiajna, intram şi mai puternic în lupta pentru Europa", a spus Gicu Grozav. Fostul fotbalist al belgienilor de la Standard a început partida ca vârf împins şi a terminat-o ca mijlocaş stânga. Grozav spune că jocul în bandă i se potriveşte mai bine. "Ca şi atacant trebuie să fii tot timpul în gura porţii, dar în bandă ai mai multă libertate de mişcare, poţi fi mai inventiv. Ambele posturi îmi plac, poate cu un plus pentru jocul în banda stângă", a precizat tânărul fotbalist al Universităţii.

Fotbaliştii "Şepcilor roşii" au primit liber până mâine, când va fi programat primul antrenament pentru jocul cu FCM Târgu Mureş. Partida contra echipei lui Ioan Ovidiu Sabău se va disputa luni, de la ora 19:00, pe Cluj Arena, în direct la Dolce Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Tony s-a accidentat la antrenament

Deşi a fost trecut pe foaia de joc, nigerianul Tony Nwakaeme n-a putut fi folosit în partida cu Concordia Chiajna din cauza problemelor medicale. Nigerianul a ieşit mai devreme din antrenamentul de vineri, acuzând dureri la genunchi. De altfel, Claudiu Niculescu a făcut doar două schimbări în jocul de sâmbătă, folosindu-i pe Drăghici şi Dorinel Popa.

"N-am putut mai mult"

Claudiu Niculescu s-a arătat dezamăgit de joc şi de rezultat la finalul partidei de sâmbătă. "Clau-coach" a acuzat lipsa de prospeţime a fotbaliştilor săi. "Până la urmă, este bine că am plecat cu un punct de aici, pentru că echipe ca Oţelul sau Rapid au pierdut. Cred că ne-a lipsit prospeţimea azi (sâmbătă - n. red.) şi n-am putut mai mult", a spus Claudiu Niculescu imediat după joc.

 

 

Etichete
Comenteaza