“U” se mută la Cluj Arena

“U” se mută la Cluj Arena
Oficialii Universităţii iau în calcul posibilitatea de a-şi muta sediul administrativ la noul stadion din centrul oraşului.

Universitatea şi-ar putea schimba "casa" din cartierul Bună Ziua cu una în zonă centrală. Începând din vară, clubul clujean şi-ar putea muta birourile la stadionul Cluj Arena, urmând să închirieze câteva spaţii. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a confirmat că a existat o discuţie în acest sens cu finanţatorul Florian Walter. De asemenea, contractul de închiriere a stadionului de către "U" a fost prelungit şi pentru sezonul următor, a confirmat directorul SC Cluj Arena, Radu Raţiu.

Clubul "Şepcilor roşii" îşi are în acest moment sediul în cartierul Bună Ziua, într-o clădire de birouri, pentru care "studenţii" scot din buzunar o sumă de aproximativ 6.000 de euro lunar, spun sursele noastre. Walter a discutat cu Alin Tişe ca din vară sediul administrativ să se mute în chirie la stadionul Cluj Arena, unde există spaţiile necesare. "Am discutat să ne mutăm la noul stadion, rămâne de văzut ce spaţii găsim acolo. Ar fi mult mai convenabil pentru noi să ne desfăşurăm activitatea în stadion", a spus Walter. "Este o intenţie de-a lor, rămâne să discute cu reprezentanţii societăţii exact ce spaţii doresc. Există o licitaţie pentru închirierea mai multor spaţii", a spus şi Alin Tişe, preşedintele CJ.

Societatea Cluj Arena SA a scos la licitaţie cinci spaţii din interiorul stadionului, la preţul de 20 de lei metrul pătrat. Două dintre ele au fost adjudecate şi urmează să fie transformate într-un centru spa şi un centru medical. "Mai există un spaţiu de 200 mp, situat la peluză, cu vedere spre Someş, în care ar putea fi amenajat un restaurant, dar nu numai. De asemenea, există alte două spaţii de peste 45 mp, care sunt situate înspre hotelul Sport şi care au ca destinaţie orice tip de activitate comercială", a spus directorul Cluj Arena, Radu Raţiu, în urmă cu o săptămână. Ieri, Raţiu a declarat că a existat o întâlnire cu reprezentanţii Universităţii pe tema închirierii spaţiilor la noul stadion. "A fost o discuţie, dânşii au venit să vadă spaţiile pe care noi le-am scos la licitaţie, am înţeles că intenţionează să-şi mute aici birourile. De atunci nu au mai dat nici un semn. Probabil că vom discuta în perioada următoare", a declarat Radu Raţiu.

În schimb, cele două părţi au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului de închiriere a Cluj Arena şi pentru sezonul în curs, act obligatoriu pentru dosarul de licenţiere. "Contractul va avea aceiaşi termeni ca şi cel votat de către Consiliul Judeţean", a precizat directorul Cluj Arena. Pentru un meci echipa clujeană achită 7.500 de euro, la care se adaugă utilităţile. De la inaugurarea Cluj Arena, "studenţii" au obţinut doar două victorii pe teren propriu, remizând în alte două ocazii.


Intrarea de la tribuna oficială, în alb-negru

Holul de acces în stadion, de la intrarea principală, a fost personalizat cu emblema Universităţii şi decorat cu tricourile înrămate ale "studenţilor". În partea stângă, clubul a amenajat câteva panouri în care se ilustrează câteva dintre momentele importante din istoria de 92 de ani, de la prima poză oficială din 1920 la "marşul pentru o idee" şi până la inaugurarea noului stadion.

 

 

Etichete
Comenteaza