Egalul nimănui: Ceahlăul - “U” 1-1 VEZI GOLURILE

Egalul nimănui: Ceahlăul - “U” 1-1 VEZI GOLURILE
Universitatea a venit cu un singur punct de la Piatra Neamţ şi rămâne la cinci puncte de locurile ce duc în Europa, după un meci lipsit de spectacol.

Universitatea a mers cu speranţa că se va relansa în lupta pentru Europa cu o victorie la Piatra Neamţ. N-a ieşit tocmai cum şi-au dorit "studenţii", care au primit gol după o gafă uriaşă a lui Abrudan şi au egalat graţie inspiraţiei lui Păcurar şi reuşitei lui Cojocnean. Clujenii rămân la cinci puncte de locurile ce duc în Europa.

"Studenţii" au plecat de la o temperatură de 25 de grade spre Piatra Neamţ şi au început jocul de aseară pe un teren acoperit de zăpadă şi la o temperatură aproape de limita îngheţului. Niculescu a mizat pe deja clasicul 1-4-1-4-1 pentru deplasare, cu Tony unic vârf, susţinut de o linie mediană extrem de tehnică, formată din Grozav, Păcurar, Cristescu şi Adi Cristea. Nemţenii, probabil mai bine "aclimatizaţi", au avut prima şansă după 20 de secunde de la start, dar Constantinescu n-a nimerit poarta. "U" a avut nevoie de şase minute pentru a se obişnui cu patinoarul de sub "Pietricica". Cristea, Cristescu şi Păcurar au pasat surprinzător de bine pentru condiţiile date, iar Tony a încheiat faza cu un şut pe lângă. Nemţenii au mai testat poarta în două rânduri, prin Muscalu şi Constantinescu, în timp ce "U" putea deschide scorul la o fază tip "biliard". După câteva contre în careu, la o acţiune iniţiată de Tony, Păcurar a şutat aiurea.

Repriza secundă a început cu câteva minute întârziere din cauza instalaţiei de nocturnă care a dat câteva rateuri serioase. La lumina a doar doi stâlpi de iluminat, Grozav a avut prima ocazie a "Şepcilor roşii" din partea secundă, dar portarul nemţean, Jovic, a respins. Partida a îngheţat apoi vreo 15 minute, cu un plus de iniţiativă pentru clujeni. Tony a avut cea mai mare şansă a clujenilor în minutul 60, dar lovitura sa de cap s-a dus pe lângă, exact la rădăcina barei. Nemţenii au ieşit în ofensivă, au obţinut un corner, urmat de un penalty evident, comis de Abrudan. Fundaşul clujean l-a ţinut câteva secunde bune de tricou pe Ichim, iar Sebastian Colţescu a arătat punctul cu var. Golubovic a executat prost, dar a reuşit să înscrie. Claudiu Niculescu l-a scos de pe teren pe Cristea, aproape inexistent, şi a mizat pe Cojocnean. Clujenii au presat, dar n-au avut curajul să ameninţe poarta, pierzându-se în driblinguri inutile. La prima fază la care au verticalizat jocul, Păcurar l-a deschis excelent pe Sebastian Cojocnean, iar mijlocaşul a înscris la colţul lung. Clujenii au mai avut câteve minute de pressing, imediat după marcarea golului, dar s-au stins treptat. Partida s-a încheiat la egalitate, un rezultat care e mai mult în folosul gazdelor. "U" rămâne la cinci puncte de Europa.

 

Încurajaţi de peste 150 de fani

Suporterii "Şepcilor roşii" au fost la înălţime şi în deplasarea de la Piatra-Neamţ. În ciuda distanţei, dar şi a condiţiilor meteo extrem de vitrege, peste 150 de fani ai Universităţii au făcut deplasarea sub "Pietricica" şi au dominat autoritar fondul sonor al partidei. Aseară, la Piatra-Neamţ a nins neîncetat, înregistrându-se o temperatură de aproximativ zero grade.

 

Ameninţaţi de nocturnă

Oficialii echipei gazdă au avut mari bătăi de cap cu instalaţia de iluminat a stadionului. La mijlocul primei reprize reflectoarele de pe unul dintre stâlpi s-au stins complet, nocturna funcţionând la parametri scăzuţi. De altfel, pauza s-a prelungit cu aproximativ cinci minute până când situaţia a fost remediată parţial. Primele 20 de minute ale reprizei secunde s-au desfăşurat pe o lumină de o intensitate scăzută, iar apoi nocturna a revenit la normal.

 

 

Etichete
Comenteaza