La mâna lui Niculescu: Dinamo poate rata titlul în faţa fostului idol

La mâna lui Niculescu: Dinamo poate rata titlul în faţa fostului idol
Forţat să plece de la Dinamo în 2010, Claudiu Niculescu a ajuns să arbitreze lupta pentru titlu, din postura de antrenor principal al Universităţii Cluj.

Tehnicianul lui "U" va întâlni astăzi echipa unde a avut cele mai mari realizări din cariera de fotbalist, dar promite că va face tot ce îi stă în putinţă să câştige, chiar cu riscul de a trimite titlul în curtea rivalilor de la CFR Cluj.

Apropierea lui Claudiu Niculescu de formaţia din Ştefan cel Mare e una logică, având în vedere sezoanele jucate la Dinamo şi performanţele obţinute în "Groapă" ca fotbalist: trei titluri de campion al României (2002, 2004, 2007), trei Cupe (2003, 2004, 2005) Supercupa României (2005) şi două titluri de golgeter (2005, 2006). În plus, Cristi Borcea este naşul lui Niculescu, ei având o relaţie apropiată de mai mulţi ani de zile. Dar când vine vorba de fotbal, "Clau-gol" nu ţine cont de nimic. "Vreau să-i înving, este meseria mea, eu am ales să fiu antrenor şi îmi respect munca. Am învins-o pe Dinamo şi ca fotbalist, acum sunt pe bancă şi vreau să reuşesc acelaşi lucru", a explicat Niculescu. În 2010, când îmbrăca tricoul lui Dinamo, Niculescu a primit oferta de a se transfera la Universitatea Cluj, propunere pe care a acceptat-o nu doar la insistenţele lui Florian Walter, ci şi pentru că oficialii din Ştefan cel Mare i-au dat de înţeles că nu va mai avea şansa să joace ca titular. Astfel, după nouă sezoane jucate în tricoul alb-roşu, "Clau-gol" a părăsit-o pe Dinamo cu destinaţia Cluj, iar Niculescu avea să se "revanşeze" împotriva dinamoviştilor, cărora le-a marcat două goluri în sezonul trecut, în victoria lui "U" cu 4-3, obţinută chiar în Ştefan cel Mare. În semn de respect pentru perioada petrecută acolo, Niculescu nu s-a bucurat la goluri şi a părăsit stadionul aclamat de galeria "câinilor". Deşi evită mereu să vorbească despre trecut şi despre modul în care a fost dat la o parte de Dinamo, Niculescu şi-a dorit mereu să demonstreze că s-a făcut o greşeală renunţându-se la el.

Partida reprezintă poate şi una dintre ultimele şanse ale dinamoviştilor de a câştiga campionatul deoarece, în cazul unui pas greşit, CFR se poate desprinde în fruntea plutonului. "Am ajuns să arbitrăm lupta la titlu, dar mă interesează ce facem noi, în primul rând. Şi o spun încă o dată, mergem să învingem la Dinamo. Apoi vreau să batem şi CFR-ul, eu vreau să câştig", a adăugat Niculescu.

La meciul cu Dinamo, antrenorul lui "U" nu se va putea baza pe Alex Păcurar, suspendat, şi nici pe Constantin Grecu , respectiv Sebastian Achim, accidentaţi de mai mult timp. În schimb, în primul "11" va reveni George Galamaz, care şi-a ispăşit etapa de suspendare după cartonaşul roşu încasat la Braşov. Astfel, "U" ar putea începe în următoarea formulă: Bornescu - D. Popa, Galamaz, Szukala, Mendy - Hoban - Cojocnean, Boştină, Cristea, Grozav - Tony.

Partida Dinamo - "U" Cluj se dispută în această seară, de la ora 21:45, şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport şi în format live-text pe ziuadecj.ro

Intră Cristea

Absent la meciul cu Pandurii Târgu Jiu din ultima rundă, Adrian Cristea este anunţat titular în formaţia Universităţii. Mijlocaşul a avut o uşoară accidentare în urmă cu o săptămână şi a fost menajat tocmai pentru a fi apt la acest joc, cu Dinamo. În momentul în care s-a transferat la Universitatea, Cristea devenise unul dintre cei mai contestaţi fotbalişti de către fani, din lotul lui Dinamo.

Dinamo, fără patru oameni de bază

Antrenorul Dario Bonetti nu va putea conta la ora partidei pe trei oameni de bază în acest sezon, Dănciulescu, Luchin şi Djakaridja Kone, toţi fiind suspendaţi. Acestora li se adaugă un alt fotbalist exponenţial, Cătălin Munteanu, care are probleme de sănătate.

 

 

Comenteaza