Andone revine la locul faptei: CFR vrea să-şi ia avânt spre titlu de pe Cluj Arena

Andone revine la locul faptei: CFR vrea să-şi ia avânt spre titlu de pe Cluj Arena
Andone se întoarce cu CFR-ul în locul în care a câştigat ultimul său titlu din cariera de antrenor. Angrenaţi în lupta pentru campionat, “Ando” şi jucătorii săi au nevoie de victorie pentru a păstra distanţa faţă de urmăritoare.

CFR Cluj vine pe Cluj Arena din postura de lider al Ligii I şi de echipă care-şi are soarta în propriile mâini. Ioan Andone revine în locul unde a câştigat primul titlu de campion cu echipa din Gruia, dar datele s-au modificat faţă de meciul din 7 mai 2008. Acum, tehnicianul avertizează şi se aşteaptă la o partitură super-ofensivă din partea fostului său elev, Claudiu Niculescu.

"Aveam două obiective, primul a fost calificarea într-o cupă europeană, iar al doilea, tot ce ne-a rămas, este să o batem pe CFR Cluj", spunea ieri, într-o conferinţă de presă, noul preşedinte al Universităţii, Felix Grigore. Iar "Şepcile roşii" vor da totul pe teren pentru a obţine un succes care mai poate îndulci din amărăciunea ratării Europei. Andone vrea să repete performanţa din 2008, însă, de această dată, nici o remiză nu i-ar strica, mai ales că Rapidul, principala urmăritoare, s-a împiedicat de FCM Târgu Mureş. "Fălcosul" i-a studiat pe "studenţi", se aşteaptă la un joc ofensiv al formaţiei lui Claudiu Niculescu şi şi-a luat toate măsurile de siguranţă. "Universitatea are jucători buni şi de viteză, depinde ce va alege Niculescu să joace împotriva noastră. E o echipă de atac. Şi publicul îi va împinge, orice fotbalist joacă într-o asemenea atmosferă. În momentul în care publicul te împinge, nu mai respectă chiar tot. Să vedem ce formulă va alege", a explicat Andone.

Este de aşteptat ca tehnicianul CFR-ului să apeleze la un sistem apropiat celui utilizat pe terenul lui Dinamo, 4-4-1-1, cu menţiunea că de această dată Andone va schimba câţiva jucători. Pe banda dreapta a defensivei, în locul lui Lionn ar putea să apară Panin, iar la mijloc Peralta ar putea fi înlocuit cu Gabi Mureşan în primul "11", acesta urmând să facă pereche în centrul liniei mediene cu Bakary Sare. În condiţiile în care Universitatea Cluj are mari probleme pe benzile laterale, unde Dorinel Popa (dreapta) sau Gaston Mendy (stânga) au fost depăşiţi cu lejeritate în aproape toate partidele, Andone i-ar putea aşeza pe margini pe Modou Sougou şi Ioan Hora, fotbalişti de viteză, capabili să scoată oameni din joc cu multă lejeritate. În atac, Kapetanos are locul asigurat, iar în spatele acestuia ar putea evolua bosniacul Stojan Vranjes sau brazilianul Ronny.

Tehnicianul "feroviarilor" se aşteaptă ca publicul să pună o presiune mare pe echipa sa, dar le-a transmis fanilor Universităţii că nu se va lăsa intimidat de nimic. "Mă aştept să vină foarte mulţi suporteri, e un derby al oraşului. În ceea ce mă priveşte, chiar nu e o problemă felul în care voi fi primit, nu am nici o emoţie, nimic, eu vreau doar să câştig", a mai spus Andone. Acesta s-a luat apoi şi de conducerea lui "U", de preşedintele Felix Grigore, care declarase că toată ţara va ţine pumnii Universităţii la acest joc. "Câţi suporteri are «U» Cluj? Ce, e Steaua, să aibă 3 milioane? Să o luăm pe plan local, că ne batem noi cu ei şi vedem cine-i mai bun şi noi să ieşim campioni. Când câştigă şi ei o dată campionatul, atunci pot să vorbească", a conchis antrenorul.

Lot valid

Deşi campionatul a ajuns în etapa în care se evoluează din trei în trei zile, CFR Cluj nu se confruntă cu nici o problemă de efectiv înaintea derby-ului. Cadu se afla la limita suspendării în ultima etapă cu Dinamo, dar a terminat partida fără să vadă cartonaşul galben. Nici cu accidentările nu sunt probleme în formaţia lui Andone, singura excepţie fiind Celestino, care s-a "rupt" de mai mult timp.

 

Comenteaza