CFR cere în Elveţia amânarea derby-ului cu “U”

CFR cere în Elveţia amânarea derby-ului cu “U”
Clubul din Gruia invocă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane programul prea încărcat şi solicită ca meciul cu Universitatea, programat pentru mâine de către LPF, să se amâne cu cel puţin 6 zile.

Echipa din Gruia a trimis un dosar de 18 pagini la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane, în care solicită în primă fază amânarea rejucării derby-ului cu "U", motivând programul extrem de încărcat, iar apoi cere ca până pe 2 iunie să se dea o decizie definitivă în cazul incidentelor din 8 mai. CFR solicită ca "U" să piardă la "masa verde" acea partidă, invocând deficienţe în organizare. Tribunalul elveţian a anunţat părţile implicate că ar putea lua o decizie în regim de urgenţă în ceea ce priveşte disputarea meciului de mâine, hotărâre care va fi anunţată cel târziu până în această seară. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, CFR a cerut la TAS şi suspendarea clasamentului final în Liga I până la luarea unei decizii definitive.

CFR-ul poate deveni campioană chiar şi fără să joace vineri cu Universitatea Cluj, dar chiar şi aşa, oficialii din Gruia îşi iau măsuri de siguranţă. După ce Comisia de Recurs a menţinut verdictul dat de Comisia de Disciplină, în urma evenimentelor de la derby-ul Clujului, adică rejucarea partidei cu "U" din minutul 1, CFR a înaintat o plângere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, trimiţând un dosar de 18 pagini în care îşi arată punctul de vedere în legătură cu incidentele de la meci.

Oficialii clubului "feroviar" prezintă deciziile Comisiei de Disciplină şi Comisiei de Recurs, care au dictat rejucarea partidei şi solicită amânarea derby-ului cu Universitatea pentru data de 24 mai, şase zile mai târziu faţă de data rejucării, 18 mai. "Este extrem de important de ştiut că CFR Cluj nu este tratată pe picior de egalitate cu toate celelalte cluburi din campionat. CFR Cluj ar fi absolut dezavantajată dacă ar trebui să joace 3 partide în mai puţin de o săptămână, în condiţiile în care toate celelalte echipe beneficiază de o perioadă mai mare de refacere. Dacă fotbaliştii CFR Cluj vor juca 3 meciuri în mai puţin de o săptămână, ei pot ajunge la epuizare sau chiar mai rău, să sufere accidentări grave", motivează clubul "feroviar".

În continuare, "feroviarii" solicită TAS să ia o hotărâre în cel mai scurt timp şi cer reprogramarea jocului, după care vor să fie analizat tot cazul de la derby-ul din 8 mai, întrerupt în minutul 27, sperând într-o decizie favorabilă, respectiv câştigarea meciului cu "U" la "masa verde". Clubul patronat de Arpad Paszkany îşi prezintă în detaliu varianta celor întâmplate în timpul partidei întrerupte de către arbitrul Alexandru Tudor. "Pe 8 mai a avut loc partida dintre CFR şi «U» Cluj, din etapa a 31-a a Ligii I. În minutul 24, jucătorul cu numărul 20, Ricardo Manuel Cadu, a marcat din penalty pentru 1-0, după care a părăsit suprafaţa de joc, a ieşit pe pista de atletism şi şi-a manifestat bucuria pentru gol. Imediat, portarul Universităţii Cluj şi-a părăsit poarta, l-a trântit la pământ pe Cadu şi l-a lovit, după care mai mulţi jucători de la ambele echipe, dar şi oficiali de la Universitatea au intervenit", îşi încep "feroviari" pledoaria. CFR prezintă şi evenimentele de după eliminarea lui Cadu. "Jucătorul nostru a intrat pe tunelul care duce spre vestiare şi a fost lovit imediat de un oficial de la «U» Cluj. A continuat să meargă singur pe tunel şi a fost lovit de încă un oficial. Imediat au intervenit mai mulţi jucători şi oficiali ai clubului «U», situaţia a devenit foarte confuză, iar arbitrul a decis să încheie partida", se arată în documentul înaintat la TAS.

CFR a ataşat şi un certificat medico-legal emis pe 9 mai, la o zi după meci, în care se atestă că fotbalistul Ricardo Cadu a suferit mai multe leziuni. Certificatul este semnat de doctorul Paul Mucichescu, de la Institutul de Medicină Legală. "Pe 9 mai 2012, dr. Paul Mucichescu, medic primar la Institutul de Medicină Legală, l-a examinat pe Cadu. El a constatat că Ricardo Cadu prezintă mai multe leziuni, în special în zona capului, leziuni care ar fi putut fi provocate de un obiect rigid. În urma acestor leziuni, Cadu are nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale", se mai arată în dosar.

Surse din anturajul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) au declarat pentru ZIUA de CLUJ că solicitarea CFR-ului este lovită de nulitate din cauză că oficialii clujeni au făcut sesizare la TAS înainte să primească motivarea Comisiei de Recurs. "TAS nu are cum să judece acest caz în regim de urgenţă pentru că cei de la CFR au început acţiunea juridică fără să primească motivarea deciziei Comisiei de Apel. Noi vom arăta exact că decizia luată de către comisiile LPF a fost în conformitate cu legile jocului din manualele FIFA şi UEFA. În plus, vom arăta că jocul nu are cum să fie programat la altă dată din cauze clare şi obiective, din nou în deplină legalitate cu dispoziţiile FIFA" a spus un oficial al Ligii.

Incidentele de la Düsseldorf nu au oprit meciul cu Hertha

Un caz mult mai violent faţă de ceea ce s-a întâmplat la "U" - CFR s-a petrecut în Germania, la Düsseldorf. Echipa locală, Fortuna, şi Hertha Berlin jucau marţi seara manşa retur a barajului de promovare/retrogradare în Bundesliga. Partida s-a întrerupt de două ori din cauza incidentelor petrecute în tribună şi a faptului că fanii au pătruns pe suprafaţa de joc. Arbitrul Wolfgang Stark a luat însă decizia ca partida să continue, după 20 de minute în care forţele de ordine au dat asigurări că lucrurile sunt sub control. Meciul s-a terminat la egalitate, 2-2, iar Fortuna a promovat în prima ligă graţie victoriei cu 2-1 obţinută în tur.

Cătălin SUCIU, Alin SUTEA

 

 

Etichete
Comenteaza