Săptămâna decisivă pentru “Şepcile roşii”. Ce se va întâmpla cu Universitatea

Săptămâna decisivă pentru “Şepcile roşii”. Ce se va întâmpla cu Universitatea
“Studenţii” ar putea rămâne fără finanţarea lui Florian Walter.

Omul de afaceri are şanse mari să se implice la Petrolul, unde ar urma să transfere mai mulţi jucători. Walter a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că ar putea renunţa la "U".

Scenariul din 2008 este pus din nou în scenă la Universitatea. La fel ca şi acum patru ani, "U" a pierdut acasă cu CFR şi echipa din Gruia a câştigat titlul. Coincidenţele continuă şi, la fel ca şi atunci, la "U" se vor produce schimbări în conducere, după ce Florian Walter pare decis să se implice şi la Petrolul Ploieşti, unde urmează să transfere mai mulţi jucători. Omul de afaceri spune că va face anunţul oficial până la finalul săptămânii.

Pentru fanii Universităţii, supărarea înfrângerii contra CFR-ului este dublată de incertitudinile ce planează asupra viitorului echipei. Concret, "U" ar putea rămâne fără cea mai mare parte a finanţării lui Florian Walter, dar şi fără o parte dintre actualii jucători, care ar putea lua drumul Ploieştiului, acolo unde acţionari principali sunt oamenii de afaceri Alexandru şi Daniel Capră, apropiaţi ai actualului patron al "Şepcilor roşii". Walter a admis, în premieră pentru ZIUA de CLUJ, că există o şansă mare ca începând din această vară să se implice la Petrolul şi să renunţe, treptat, la Universitatea. "E greu să mai ţin echipa după tot ce s-a întâmplat. E foarte dificil să pot face performanţă la «U» Cluj în condiţiile în care eu nu pot fi alături de echipă din cauza distanţei. Există o discuţie cu cei de la Ploieşti, probabil că până la finalul săptămânii voi putea face un anunţ concret. Să vedem dacă există cineva din Cluj interesat să se implice, să cumpere clubul", s-a limitat să spună Walter pentru ZIUA de CLUJ.

Practic, în cazul în care va pleca la Petrolul, Walter ar putea lua o parte dintre jucătorii de la "U", printre care Marian Cristescu, Mircea Bornescu, George Galamaz, Sebastian Cojocnean, Gicu Grozav, Dorinel Popa, Ovidiu Hoban şi Vlad Morar. Conform informaţiilor noastre, Adrian Cristea are un viitor incert, fie că e vorba de "U" sau de Petrolul, în urma meciului de vineri, cu CFR Cluj. Atunci, cel supranumit "Prinţul" a încasat două cartonaşe galbene strict din vina sa, mai întâi pentru proteste, iar apoi pentru lovire, momente care au decis derby-ul. Majoritatea fanilor l-au acuzat pe mijlocaş că a jucat împotriva intereselor Universităţii, deşi în cele 49 de minute petrecute pe gazon a pasat decisiv la ambele goluri ale "studenţilor".

În cazul în care Walter va decide să se implice la Ploieşti, situaţia devine cel puţin ciudată la Universitatea, club din care omul de afaceri deţine 98 de procente. Practic, Florian Walter ar trebui să vândă pachetul său de acţiuni, însă până în acest moment nimeni nu s-a arătat interesat de o eventuală investiţie. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, există posibilitatea, foarte probabilă, ca Walter să rămână acţionar la Universitatea, însă fără să se implice financiar la fel de puternic, iar astfel "Şepcile roşii" vor miza exclusiv pe jucători tineri în sezonul care urmează. Fanii lui "U" au simţit momentul delicat prin care trece clubul, iar înaintea meciului cu CFR, de vineri, aproape 2.000 de suporteri s-au oprit în faţa sediului Universităţii Babeş-Bolyai, încercând să sensibilizeze instituţia de învăţământ în ceea ce priveşte o implicare financiară la echipă. "Până vineri voi anunţa ce se va întâmpla, din respect pentru suporterii echipei. Au arătat şi vineri că sunt cei mai frumoşi din ţară", a mai spus Florian Walter.

Cum arată acţionariatul

În acest moment, Florian Walter este acţionarul majoritar al FC "U" SA, cu puţin peste 98% din acţiuni. Ceilalţi acţionari, Consiliul Local Cluj-Napoca, SC Oncos SRL, SC Intop Construction, Fundaţia Transilvania, SC Ben&Ben, au cote de sub 2% din acţiuni.


Datorii de 2 milioane de lei

Pe lângă procesele cu Oncos şi cu SC Intop, Universitatea are probleme şi cu datoriile către bugetul de stat, ajunse la 2 milioane de lei noi. Firma Oncos solicită în instanţă suma de 400.000 de euro, reprezentând banii împrumutaţi la club în perioada în care a deţinut pachetul majoritar de acţiuni, în timp ce SC Intop a contestat ultima Adunare Generală a Acţionarilor. Intop s-a mai aflat într-un proces cu Florian Walter după ce a contestat în instanţă o altă hotărâre AGA, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, până la urmă, în favoarea lui Walter.


Claudiu Niculescu şi Gabriel Boştină vor rămâne la Cluj

Antrenorul Claudiu Niculescu are şanse foarte mari să continue la Universitatea indiferent de cine va conduce destinele clubului. "Clau-gol" a fost extrem de afectat de înfrângerea cu CFR Cluj, antrenorul izbucnind în lacrimi în momentul în care a ridicat o eşarfă în culorile clubului, aruncată din peluză la finalul partidei. Niculescu a fost aclamat minute în şir de către suporteri, care i-au cerut să rămână la Cluj. Nici Gabriel Boştină nu e dornic să plece din Cluj, acesta mărturisind în mai multe rânduri apropiaţilor că doreşte să continue la "U". Steven Pele şi Lukasz Szukala sunt alţi doi jucători care şi-ar dori să rămână sub Feleac, spun informaţiile noastre.


Ce facilităţi oferă Ploieştiul

Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, Primăria Ploieşti a pregătit un plan minuţios pentru Petrolul încă din iarnă. Actualul acţionar, Daniel Capră, a ajuns la o înţelegere cu autorităţile locale, care vor vira în fiecare an o sumă cuprinsă între unu şi două milioane de euro în conturile clubului. Mai mult, stadionul "Ilie Oană", construit de către primărie, este dat în folosinţă gratuită către clubul Petrolul, iar sediul "Lupilor galbeni" a fost mutat tot în noua arenă. Ploieştiul va rămâne din sezonul viitor cu o singură echipă, după ce Astra, patronată de Ioan Neculaie, se va muta la Giurgiu, acolo unde există planuri pentru construcţia unei noi arene moderne.

 

 

Etichete
Comenteaza