“Studenţi” de locul opt. Vaslui – “U” 1-0

“Studenţi” de locul opt. Vaslui – “U” 1-0
Universitatea a încheiat cu capul plecat un sezon ce se vroia cel mai bun din ultimii 35 de ani pentru echipa “Şepcilor roşii”.

În locul unei calificări în Europa, "studenţii" au reuşit aceeaşi "performanţă" ca şi în sezonul trecut: clasarea pe locul opt. Echipa condusă de Claudiu Niculescu a fost învinsă aseară de FC Vaslui, scor 0-1, în ultima etapă a stagiunii din Liga I.

Universitatea a mai jucat aseară doar pentru a-şi mai spăla din păcatele unui final de sezon trist şi cenuşiu. Clujenii aveau, totuşi, şansa să mai adauge încă 200.000 de euro în conturile clubului, cât e diferenţa între suma primită din drepturile TV pentru locul VII, faţă de poziţia a VIII-a. Vasluiul a atacat cu toate liniile încă din startul partidei, dar Universitatea s-a apărat destul de ermetic, fără să fie prea preocupată de faza ofensivă. Brazilianul moldovenilor, Anderson, a ratat o şansă imensă la 14 minute după începerea partidei, trimiţând pe lângă poartă din numai şase metri, după un corner la care Bornescu a fost depăşit.

Printre raidurile "lateralilor" Milanov şi Paito, plus execuţiile lui Adailton, şi-a făcut loc şi o fază extrem de periculoasă a Universităţii, tratată jenant de către Drăghici. Atacantul a dejucat off-side-ul (44), a ajuns la minge în faţa portarului Borjan, ieşit în întâmpinare, dar a preferat o simulare hilară. Drăghici a văzut cartonaşul galben, dar şi banca de rezerve câteva minute mai târziu, fiind înlocuit de "Clau-coach" la pauză. Moldovenii au deschis scorul la 15 minute după reluare, când Buhăescu a marcat în poarta goală după ce, iniţial, Dorinel Popa respinsese de pe linia porţii o minge periculoasă. "U" a încercat să joace pe contraatac, dar fără vreo mare reuşită. Două acţiuni individuale reuşite de Cristescu şi Cojocnean, plus un şut puternic al lui Hoban au fost cam singurele acţiuni importante izbutite de "U".

Vasluiul a reuşit cea mai bună clasare din istorie, locul doi şi calificarea în preliminariile Champions League, în timp ce Universitatea încheie pe locul opt un campionat care s-ar putea să fie ultimul cu Florian Walter în rol de principal finanţator.Clujenii au terminat cu 47 de puncte acest sezon, la egalitate cu Pandurii Târgu-Jiu, dar cu dezavantajul rezultatelor directe. 

 

 

Etichete
Comenteaza