“Clau-coach” şi-a ţinut promisiunea: rămâne la “U”! 12 jucători pleacă la Petrolul! VIDEO

“Clau-coach” şi-a ţinut promisiunea: rămâne la “U”! 12 jucători pleacă la Petrolul! VIDEO
Claudiu Niculescu va antrena şi în sezonul viitor Universitatea Cluj. Niculescu va rămâne, însă, fără aproape toţi oamenii de bază din acest sezon, aceştia urmând să plece la Petrolul.

Universitatea Cluj se destramă, dar căpitanul nu părăseşte corabia. Claudiu Niculescu a insistat să rămână la gruparea "Şepcilor roşii" şi în sezonul viitor, deşi viitorul pare sumbru. Florian Walter va pleca, foarte probabil, la Petrolul Ploieşti, iar odată cu el 12 fotbalişti vor părăsi echipa clujeană, susţin sursele ZIUA de CLUJ. Surpriza din acest punct de vedere este Lukasz Szukala, neamţul dorind să continue în alb-negru şi în sezonul viitor.

Cu Florian Walter aproape instalat la Ploieşti, dar şi cu oferta jucătorilor lui Dinamo de a-l avea ca antrenor, Claudiu Niculescu este de neclintit în decizia sa de a rămâne la Cluj-Napoca. "Clau-coach" a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că va fi antrenorul "Şepcilor roşii" şi în sezonul care urmează, dar a evitat să comenteze asupra zvonurilor care-l dau pe Walter plecat la Ploieşti, alături de o "armată" de jucători. "Eu am avut o discuţie şi, aşa cum am mai spus în mai multe rânduri, nu plec nicăieri. Am zis că vreau să rămân aici şi n-am zis acest lucru doar aşa, de ochii lumii. Voi semna prelungirea contractului cu încă un sezon. Tot staff-ul meu rămâne, cei care sunt şi acum. Despre plecări nu ştiu nimic deodamdată", a spus Niculescu. Acesta va fi ajutat în pregătirea echipei de acelaşi staff ca şi până acum, Emil Ursu urmând să fie secund, Emil Szolomajer antrenor cu portarii şi Mircea Oaidă preparator fizic.

Lucrurile par a lua o turnură dramatică pentru echipa clujeană când vine vorba de lotul de jucători. Informaţiile vehiculate dinspre Ploieşti, dar încă neconfirmate oficial de nimeni de la "U" arată că 12 jucători ai Universităţii vor merge în "bloc" la Petrolul pentru a se bate la o cupă europeană, alături de Zerka, Hamza şi Moustivar, noii lor colegi.

Aceştia sunt Mircea Bornescu (portar), Sebastian Achim, George Galamaz, Dorinel Popa, Constantin Grecu (fundaşi), Ovidiu Hoban, Marian Cristescu, Sebastian Cojocnean, Laurenţiu Marinescu, Adrian Cristea (mijlocaşi), Tony Nwakaeme şi Gicu Grozav (atacanţi).

Mai pe scurt, Universitatea va rămâne doar cu câţiva dintre jucătorii care au evoluat în sezonul trecut, asta dacă le vor fi prelungite contractele scadente în vară, cazul lui Gaston Mendy sau Steven Pele. Conform informaţiilor noastre, Lukasz Szukala a insistat să rămână la Universitatea şi în sezonul viitor, club care l-ar mai putea păstra şi pe tânărul Vlad Morar. Lotul urmează a fi completat de jucători tineri, de la Centrul de Copii şi Juniori, plus fotbalişti liberi de contract.

Conform ultimelor informaţii, "studenţii" se vor reuni pe 11 iunie pentru noul sezon, urmând a pleca în două cantonamente de pregătire. Primul se va desfăşura la Poiana Braşov, iar al doilea în Austria.

A înscris de 18 ori

Niculescu a semnat cu "U" în vara anului 2010, imediat după promovarea în Liga I, fiind convins de Florian Walter să plece de la Dinamo Bucureşti, club la care intrase într-un con de umbră. Practic, "Clau-gol" a trăit o a doua tinereţe la "U", marcând de 13 ori în primul său sezon în alb-negru. În stagiunea care s-a încheiat ieri, Niculescu a înscris de 5 ori, în condiţiile în care în tur a evoluat destul de puţin, iar din etapa a 21-a a trecut pe banca tehnică, fiind numit antrenor principal. Ca şi tehnician, "Clau-coach" a obţinut patru victorii şi şase egaluri, fiind învins de trei ori.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

 

Comenteaza