Nu vor să dea “U” pe Petrolul: mai mulţi jucători refuză să-l urmeze pe Walter la Ploieşti

Nu vor să dea “U” pe Petrolul: mai mulţi jucători refuză să-l urmeze pe Walter la Ploieşti
Mirajul cupelor europene de pe “Ilie Oană” nu-i atrage pe câţiva fotbalişti importanţi ai Universităţii, care şi-ar dori să continue pe Cluj Arena şi nu să-l urmeze pe Florian Walter la Ploieşti.

Transferul în masă a celor 12 jucători la Petrolul Ploieşti este departe de a fi parafat. Mai mulţi dintre fotbaliştii pe care Florian Walter vroia să-i ia cu el la gruparea "Lupilor galbeni" refuză să plece de la Universitatea, iar alţii sunt indecişi şi aşteaptă să vadă care va fi soarta "Şepcilor roşii". Numele sunt surprinzătoare, iar printre ele se numără şi cel al lui Laurenţiu Marinescu, fotbalist născut chiar în Prahova.

Dacă luni mutarea în bloc a unui număr de 12 jucători de la Universitatea la Petrolul Ploieşti era aproape definitivată, ieri lucurile s-au schimbat într-o măsură destul de importantă. O parte dintre cei vizaţi pentru transferul pe "Ilie Oană" cu promisiunea participării într-o cupă europeană stau pe gânduri şi nu sunt decişi în ceea ce priveşte oportunitatea mutării. Interesant este că unul dintre jucătorii care ar putea rămâne la Universitatea este tocmai un fotbalist născut în Ploieşti şi crescut la Petrolul. Sursele ZIUA de CLUJ susţin că mijlocaşul Laurenţiu Marinescu înclină să continue la Universitatea Cluj, club la care a ajuns vara trecută, fiind transferat de la Steaua Bucureşti. Fotbalistul nu a dorit însă să comenteze asupra subiectului. În schimb, Ovidiu Hoban, şi el în categoria nehotărâţilor, alături de George Galamaz, spune că se va decide în următoarea săptămână asupra drumului său. "Chiar nu ştiu ce să zic, nu ştiu ce se va întâmpla cu Universitatea. Ştiu că există o listă de jucători care ar putea pleca la Petrolul, iar eu sunt printre ei, însă acum nu pot da nici un răspuns. Pot spune însă că mi-ar plăcea să rămân la «U» Cluj dacă lucrurile se vor aşeza", a spus Hoban.

Alţi "studenţi", precum Sebastian Cojocnean, Tavi Abrudan sau Alex Păcurar, vor rămâne cu siguranţă la Universitatea. "Nu m-a întrebat nimeni dacă plec sau nu, dar oricum eu îmi doresc să rămân la «U» Cluj", a dezvăluit Sebastian Cojocnean pentru ZIUA de CLUJ. Un alt fotbalist al "Şepcilor roşii" care are şanse foarte mari să rămână şi el la Cluj este tânărul Vlad Morar. Atacantul în vârstă de doar 18 ani este văzut de Claudiu Niculescu ca o mare speranţă, iar "Clau-coach" a insistat să-l aibă sub comanda sa şi în sezonul care urmează. Morar este internaţional de juniori sub 19 ani, iar în această stagiune a înscris de trei ori pentru Universitatea.

Dacă staff-ul tehnic, format din Claudiu Niculescu, Emil Ursu, Emil Szolomajer şi Mircea Oaidă, este stabilit şi pentru sezonul viitor, aşa cum a anunţat luni ZIUA de CLUJ, preşedintele Felix Grigore şi-a manifestat şi el intenţia de a rămâne la conducerea Universităţii. În ceea ce priveşte mutarea lui Florian Walter la Petrolul, aceasta pare a fi decisă de mai multă vreme, după cum a confirmat ex-antrenorul "Lupilor galbeni", Gigi Mulţescu, imediat după ultimul meci din campionat, 0-3 cu Sportul. "Nu ştiu nimic despre ce jucători vor veni la echipă, tot ce ştiu e că vine Florian Walter ca investitor. Voi avea o discuţie cu noul acţionar pentru a şti ce voi face pe viitor", a spus Mulţescu. Antrenorul are însă şanse infime să continue pe "Ilie Oană", gsp.ro anunţând ieri că Cristi Pustai s-a înţeles cu Walter pentru preluarea echipei. Pustai a fost dorit şi la Cluj de către omul de afaceri în iarnă, imediat după prima debarcare a lui Ionuţ Badea.

Întăriri din Portugalia: revine Helder Castro

Lotul Universităţii va fi completat cu jucătorii cărora le expiră împrumutul şi urmează să revină la echipă în această vară. Mijlocaşul portughez Helder Castro a jucat în ultimul an în prima ligă lusitană, la Feirense, club care a retrogradat însă la finalul sezonului. Castro a bifat 19 partide pentru gruparea portugheză, marcând două goluri. Un alt fotbalist care se va întoarce la Cluj după perioada de împrumut este Eduard Nicola, de la Voinţa Sibiu. Tot la capitolul reveniri poate fi trecut şi portarul Florin Matache, indisponibil pe tot parcursul returului după o accidentare suferită în ultima etapă a anului trecut, cu CS Mioveni.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

Etichete
Comenteaza