Şi plecaţi, şi cu banii luaţi: “petroliştii” şi “studenţii”, amendaţi cu 20% din contracte

Şi plecaţi, şi cu banii luaţi: “petroliştii” şi “studenţii”, amendaţi cu 20% din contracte
Deşi o parte dintre ei au semnat sau vor semna cu Petrolul Ploieşti, fotbaliştii care au jucat pentru “U” au fost amendaţi cu 20% din contract pentru ratarea obiectivelor în sezonul recent încheiat.

Fie că au semnat deja cu Petrolul Ploieşti, urmează să o facă sau intenţionează să rămână la Cluj, fotbaliştii care au evoluat la Universitatea au fost sancţionaţi cu 20% din contract pentru neîndeplinierea obiectivelor din sezonul trecut: ocuparea unui loc de cupă europeană (1-5) şi câştigarea Cupei României. Cel mai mult va avea de scos din buzunar Adrian Cristea, care avea un contract anual de 180.000 de euro. Conform unor surse din interiorul clubului, suma totală la care se ridică amenzile ajunge la 300.000 de euro.

Până să se bată la Europa cu Petrolul - obiectivul declarat al conducerii prahovenilor - jucătorii care au evoluat în sezonul trecut pentru Universitatea Cluj vor avea de scos din buzunare sume destul de importante. Conducerea clubului a stabilit ca tot lotul să fie sancţionat cu un procent de 20% din contracte pentru neîndeplinirea obiectivelor trasate în angajamente. "Studenţii" aveau ca ţintă pentru stagiunea recent încheiată calificarea în Europa, respectiv ocuparea unuia dintre primele cinci locuri în Liga I, dar şi câştigarea Cupei României. Dacă în ceea ce priveşte competiţia internă "suspansul" s-a menţinut până în etapa a 28-a, când "studenţii" au pierdut acasă cu Pandurii, în Cupă lucrurile s-au liniştit foarte rapid. Universitatea a fost eliminată încă din faza "16"-imilor, prima la care a intrat în competiţie, fiind învinsă, după prelungiri, de Astra II Giurgiu, echipa satelit a celor de la Astra Ploieşti.

Ironia sorţii face ca printre cei amendaţi să se regăsească şi atacantul Claudiu Niculescu, ajuns între timp antrenor al echipei. Prin sancţiunile dictate, (încă) finanţatorul Universităţii, Florian Walter, economiseşte o sumă destul de importantă, fotbaliştii lui "U" având contracte între 3.000 şi 180.000 de euro lunar. Lider în acest clasament este Adrian Cristea, cu un salariu de 15.000 de euro pe lună, la care se adaugă primele de joc. Surse din interiorul clubului vorbesc de aproape 300.000 de euro adunaţi exclusiv din penalizările jucătorilor.

Cum la Petrolul vor merge până la urmă undeva la 12 jucători, lotul Universităţii urmează să fie completat cu fotbalişti de la echipa secundă sau cu alţii liberi de contract. Walter a stabilit ca plafonul salarial să nu depăşească însă 2.000 de euro lunar pentru fiecare fotbalist, astfel că misiunea antrenorului Claudiu Niculescu este extrem de dificilă. Mai mult, doi dintre fotbaliştii de la "U" II care au cochetat în trecut cu prima echipă, lituanianul Paulius Dauksa şi brazilianul Tulio Biancalana, au şanse aproape infime să mai revină la Cluj din vară. Ce a mai rămas din lotul "studenţilor" se va reuni pe 11 iunie la stadionul "Clujana".

Mendy a semnat cu Dinamo

Senegalezul Gaston Mendy nu a prins lotul pentru Ploieşti şi şi-a încheiat contractul cu Universitatea. Fundaşul în vârstă de 25 de ani a fost acontat de Dinamo Bucureşti, transferul fiind ca şi parafat, după cum a confirmat acţionarul dinamovist Cristi Borcea. "Am semnat cu Issa Ba, Scutaru şi Axente de la Timişoara şi suntem în discuţii cu Mendy de la «U» Cluj. E ca şi rezolvat", a spus oficialul lui Dinamo la Digi Sport.

15.000 de euro

încasa Adrian Cristea lunar în sezonul trecut la Universitatea. Mijlocaşul va primi, cel mai
probabil, aceeaşi sumă de bani şi la Petrolul.

2.000 de euro

este salariul maxim pe care-l va încasa un jucător al lui "U" în stagiunea care urmează, după cum a spus Walter. Prin comparaţie, Octavian Drăghici, cel pe care se va baza atacul lui "U" începând din vară, câştigă 3.000 de euro lunar.

 

 

Etichete
Comenteaza