Primul transfer anunţat la “U”. “Clau-gol” revine în ofensivă

Primul transfer anunţat la “U”. “Clau-gol” revine în ofensivă
Rămas cu puţini jucători la dispoziţie după mutarea titularilor la Petrolul Ploieşti, Claudiu Niculescu ia în serios posibilitatea de a reveni pe teren.

Claudiu Niculescu va îndeplini, începând din vară, dublul rol de antrenor şi jucător la Universitatea. "Clau-gol" nu a mai jucat din luna martie, din momentul în care a fost numit tehnician al echipei şi intenţiona să pună "ghetele-n cui", însă schimbările din această vară de la echipă îl determină să-şi reconsidere poziţia. Niculescu a înscris cinci goluri în sezonul recent încheiat, jucând 16 partide, dintre care doar în 12 a fost titular.

În încercarea de a-şi încropi un lot de jucători cu care să atace menţinerea în prima ligă în sezonul viitor, antrenorul Claudiu Niculescu se gândeşte serios să apeleze la soluţia revenirii în teren. Acesta le-a mărturisit unor apropiaţi că simte că poate să mai evolueze la nivelul Ligii I încă un sezon, după ce se va pune la punct cu pregătirea fizică. "Clau-gol", devenit din etapa a 20-a "Clau-coach", n-a avut parte de un tur de campionat prea prolific, antrenorul de atunci al echipei, Ionuţ Badea, preferând să-l lase pe bancă în şase rânduri. Cel mai tensionat episod s-a petrecut la Sibiu, în meciul cu Voinţa din turul Ligii I (0-0), când Niculescu a fost trimis să se încălzească timp de 40 de minute, dar Badea nu a mai apelat la serviciile sale.

Antrenor al echipei, Niculescu a insistat să rămână la Universitatea în ciuda situaţiei destul de îngrijorătoare în care se află echipa. Un grup de 12-14 jucători va pleca la Petrolul Ploieşti, în contul implicării lui Florian Walter la formaţia prahoveană, iar cei care vor rămâne la Cluj trebuie să accepte salarii diminuate. Walter a anunţat că plafonul salarial nu va depăşi suma de 2.000 de euro lunar pentru un jucător, însă există şanse ca acesta să fie mărit, spun sursele noastre, până la 5.000-6.000 de euro în cazuri speciale. Niculescu a declarat în urmă cu o săptămână pentru ZIUA de CLUJ că a dorit să continue la Universitatea deoarece s-a ataşat de fani şi de echipă. "Eu am avut o discuţie şi, aşa cum am mai spus în mai multe rânduri, nu plec nicăieri. Am zis că vreau să rămân aici şi n-am zis acest lucru doar aşa, de ochii lumii. Voi semna prelungirea contractului cu încă un sezon. Tot staff-ul meu rămâne, cei care sunt şi acum. Despre plecări nu ştiu nimic deodamdată", spunea Niculescu. Noul antrenor a fixat reunirea lotului pentru data de 11 iunie.

Cristescu recunoaşte mutarea la Petrolul

Marian Cristescu a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că părăseşte Universitatea cu inima strânsă şi cu regretul înfrângerii din meciul cu CFR, când a marcat golurile cu care echipa sa se afla în avantaj în minutul 49. Cristescu a afirmat că "proiectul lui Florian Walter de la «U» s-a mutat la Petrolul" şi că merge la Ploieşti pentru a fi mai aproape de Bucureştiul natal. "Plec cu regret că am pierdut acel meci cu CFR, după ce l-am avut în mână. Fanii îşi doreau mult să câştigăm. Am petrecut puţin timp, am apucat să mă acomodez puţin cu oraşul, cu echipa. Îmi pare rău că am stat atât de puţin. Nu ştiam că se va pleca la Petrolul. Proiectul era la Universitatea, iar acum acelaşi proiect s-a mutat la Ploieşti. Când am auzit, n-am avut ce să comentez. Pentru mine e mai bine, sunt mult mai aproape de casă", a spus ieri mijlocaşul venit în iarnă la "U" de la FC Braşov. Cristescu semnase atunci pentru trei ani cu clubul "Şepcilor roşii", iar săptămâna trecută şi-a dat acceptul pentru un contract pe aceeaşi perioadă la Ploieşti.

 

 

Etichete
Comenteaza