Walter speră să-şi încheie conturile cu “U” în iunie

Walter speră să-şi încheie conturile cu “U” în iunie
Omul de afaceri a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că îl interesează să vândă pachetul de 98% din acţiunile Universităţii cât mai repede, pentru a se putea implica oficial la Petrolul Ploieşti.

Florian Walter a confirmat că a avut o întrevedere cu Adrian Marţian, un clujean care l-a abordat cu intenţia de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni la "U" Cluj. Marţian are termen până săptămâna viitoare pentru a oferi răspunsul final, a spus Florian Walter.

Walter a intrat deja "în pâine" la Petrolul Ploieşti, unde l-a instalat official ca antrenor pe Mircea Rednic. "Puriul" a fost contactat de Walter şi în iarnă, acesta oferindu-i postul de antrenor al Universităţii Cluj, imediat după finalul primei părţi a campionatului. Cum Ionuţ Badea a rămas până la urmă la cârma echipei, Rednic a rămas o variantă doar de viitor. Iar viitorul pentru Walter înseamnă acum Petrolul Ploieşti. Până să poată deveni oficial patronul "lupilor galbeni", omul de afaceri caută un investitor căruia să-i vândă pachetul majoritar de acţiuni de la FC "U" SA, ajuns la 98%. Conform regulamentelor FIFA şi UEFA, adoptate de Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, o persoană fizică sau juridică nu poate deţine două cluburi sportive ce activează în aceeaşi divizie.

Florian Walter a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că a avut o întrevedere cu clujeanul Adrian Marţian, care s-a arătat interesat de preluarea clubului. M-a sunat un domn Marţian din Cluj, spunea că e om de afaceri şi vrea să cumpere clubul. I-am spus să vină la Bucureşti să discutăm. Am stat două ore la poveşti şi i-am transmis preţul pe care-l doresc. Nu-l pot divulga încă. Ideea e că până săptămâna viitoare aştept răspunsul său. Nu ştiu cine e, dar intenţia mea e să vând cât mai repede, aş vrea ca în două-trei săptămâni să bat palma cu un investitor. Am înţeles că domnul Marţian se foloseşte de numele lui Adi Mutu, ca posibil investitor la Cluj. Îmi vine foarte greu de crezut, îl cunosc foarte bine pe Adi şi ştiu că are alte griji acum pe cap. Afacerea e, oricum, departe de a fi încheiată", a spus Florian Walter.

Acesta şi-a reiterat intenţia de a lua cu el la Ploieşti un grup consistent de "studenţi". Walter a admis însă că există posibilitatea să nu reuşească să înstrăineze pachetul majoritar de la "U", situaţie în care, spune el, va sprijini financiar formaţia "Şepcilor roşii" în continuare. "Vor veni 10-12 jucători la Petrolul, vedem cine vrea şi cine poate. Nu vreau bani mulţi pentru club. Dacă nu găsesc pe nimeni să preia pachetul rămân acţionar majoritar şi am grijă de echipă. Nu dau clubul oricui", a mai spus Florian Walter, încă finanţatorul Universităţii Cluj. ZIUA de CLUJ a dezvăluit în urmă cu o aproape o săptămână lista completă de jucători pe care omul de afaceri bucureştean doreşte să-i transfere la Ploieşti. Valoarea totală a lotului ajunge undeva la 11,5 milioane de euro, conform cotaţiei transfermark.de, cel mai important site de analiză a pieţei fotbalistice.

Echipă bazată pe clujeni

Adrian Marţian, omul care a discutat cu Florian Walter cumpărarea Universităţii, are o relaţie apropiată cu Mircea Cenan, unul dintre liderii galeriei "Şepcilor roşii", fiind finul acestuia. Marţian a declarat ieri pentru cancan.ro că are un plan foarte bine pus la punct în ceea ce priveşte viitorul lui "U". "Vă spun sincer că în două săptămâni se rezolvă totul, dacă nu apare ceva în caz extrem. Am aici şi planul de investiţii, urmează să aduc oameni cu experienţă în conducerea echipei. Dorinţa mea este să fac o echipă în marea ei parte bazată pe clujeni, care ştiu ce înseamnă spiritul «U», dar mai întâi să se semneze actele şi vom spune mai multe", a declarat Marţian. Conform prezentării făcute de tabloidul Cancan, Adrian Marţian are afaceri cu maşini de lux, dar şi o fabrică ce produce biodiesel, unde e asociat cu fotbalistul Adrian Mutu.

 

 

Etichete
Comenteaza