Derby de Cluj se joacă în noiembrie

Derby de Cluj se joacă în noiembrie
Programul noului sezon al Ligii I s-a stabilit ieri, după tragerea la sorţi de la sediul LPF. Meciul dintre “U” şi CFR se va juca în etapa a XVII-a, programată în penultima lună din 2012.

"U" şi CFR şi-au aflat programul din ediţia 2012-2013 a Ligii I, cele două urmând să se întâlnească abia în epilogul competiţiei. Noua stagiune va debuta sâmbătă, 21 iulie, dar Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat că primele trei runde ale returului se vor disputa tot în acest an, drept pentru care campionatul va fi întrerupt abia la jumătatea lunii decembrie.

Echipele Clujului vor intra în febra partidelor oficiale peste aproape o lună şi jumătate, într-un sezon în care obiectivele acestora sunt diametral opuse. Dacă CFR visează deja la Supercupa României, calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar şi la cucerirea celui de-al patrulea titlu din istoria clubului, Universităţii îi revine misiunea ingrată de a se menţine pe prima scenă după ce omul de afaceri Florian Walter a plecat cu cei mai importanţi fotbalişti la Petrolul Ploieşti. Echipa pregătită de Ioan Andone pare uşor avantajată în debutul campionatului, urmând să debuteze pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, după care se va deplasa în fieful Ceahlăului Piatra Neamţ.

"Feroviarii" vor susţine primul examen important în etapa a treia, când vor primi vizita vicecampioanei FC Vaslui, ca apoi să înfrunte Oţelul Galaţi în deplasare şi nou-promovata CSMS Iaşi în Gruia. În schimb, "alb-vişiniii" vor disputa toate partidele cu granzii bucureşteni în deplasare (et. 6, Rapid, et. 8. Dinamo, et. 11 Steaua). Sorţii au decis ca derby-ul oraşului să se dispute abia pe 24 noiembrie, în ultima etapă a turului, pe Cluj Arena. În sezonul competiţional 2007-2008, atunci când CFR a câştigat primul său titlu de campioană tocmai pe vechiul stadion "Ion Moina" şi cu Ioan Andone la timonă, derby-ul Clujului s-a disputat tot în ultima etapă.

Situaţia este mult mai complicată în cazul Universităţii Cluj. "Studenţii" au încheiat ediţia trecută în prima jumătate a clasamentului, dar de această dată ei îşi propun să se menţină în Liga I după ce Florian Walter a transferat aproape întreaga echipă la Petrolul Ploieşti, club pe care speră să-l conducă oficial în perioada următoare. "Clau-gol" şi compania vor începe lupta pentru supravieţuire în fieful Pandurilor din Târgu-Jiu, formaţie pe care nu au învins-o niciodată în Liga I. "U" va primi apoi vizita nou-promovatei Gloria Bistriţa, după care se va deplasa în Ghencea, pentru meciul cu Steaua. Niculescu îşi va înfrunta foştii elevi, ajunşi între timp la Petrolul, în runda a 16-a, pe stadionul "Ilie Oană", exact înaintea derby-ului cu CFR.

Programul CFR Cluj

Etapa 1:
CFR - Gaz Metan Mediaş
Etapa 2:
Ceahlăul P. Neamţ - CFR
Etapa 3:
CFR - FC Vaslui
Etapa 4:
Oţelul Galaţi - CFR
Etapa 5:
CFR - CSMS Iaşi
Etapa 6:
Rapid - CFR
Etapa 7:
CFR - Petrolul Ploieşti
Etapa 8:
Dinamo - CFR
Etapa 9:
Pandurii Tg. Jiu - CFR
Etapa 10:
CFR - Gloria Bistriţa
Etapa 11:
Steaua - CFR
Etapa 12:
CFR - Viitorul Constanţa
Etapa 13:
FC Severin - CFR
Etapa 14:
CFR - FC Braşov
Etapa 15:
Concordia Chiajna - CFR
Etapa 16:
CFR - Astra Ploieşti
Etapa 17:
"U" - CFR

Programul Universităţii Cluj

Etapa 1:
Pandurii Tg. Jiu - "U"
Etapa 2:
"U" - Gloria Bistriţa
Etapa 3:
Steaua - "U"
Etapa 4:
"U" - Viitorul Constanţa
Etapa 5:
FC Severin - "U"
Etapa 6:
"U" - FC Braşov
Etapa 7:
Concordia Chiajna - "U"
Etapa 8:
"U" - Astra Ploieşti
Etapa 9:
"U" - Dinamo
Etapa 10:
Gaz Metan Mediaş - "U"
Etapa 11:
"U" - Ceahlăul P. Neamţ
Etapa 12:
FC Vaslui - "U"
Etapa 13:
"U" - Oţelul Galaţi
Etapa 14:
CSMS Iaşi - "U"
Etapa 15:
"U" - Rapid
Etapa 16:
Petrolul Ploieşti - "U"
Etapa 17:
"U" - CFR

 

Etichete
Comenteaza