Walter cere 3,5 milioane de euro pe “U”. Ce urmează pentru “studenţi”

Walter cere 3,5 milioane de euro pe “U”. Ce urmează pentru “studenţi”
Patron la “U”, dar investitor la Petrolul, Florian Walter a fixat preţul de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni şi aşteaptă cumpărător pentru “Şepcile roşii”.

Finanţatorul nu este dispus să renunţe la pachetul majoritar pe care îl deţine decât în schimbul a 3,5 milioane de euro, sumă pe care foarte puţin probabil va accepta cineva să o plătească, în condiţiile în care cei mai buni 14 jucători au plecat la Petrolul Ploieşti. Walter nu a dorit să discute pe marginea preţului, despre care a spus că poate creşte sau scădea în funcţie de negocieri. Surse din apropierea clubului susţin că Emil Boc, noul primar al Clujului, se va implica în medierea discuţiilor dintre Walter şi un potenţial investitor.

Petrolul Ploieşti reprezintă noul punct de atracţie din Liga I, după cele 14 transferuri făcute de la Universitatea Cluj. Dar implicarea lui Florian Walter la formaţia ploieşteană ca principal finanţator nu poate fi făcută decât în situaţia în care omul de afaceri va ieşi complet din acţionariatul Universităţii Cluj. Walter deţine 98% din acţiuni şi vrea să le vândă în cel mai scurt timp, pentru a deveni oficial omul care conduce la Ploieşti. "Am mai spus-o: pe mine mă interesează să vând cât mai repede, până pe 20 iunie aş vrea să închei conturile", declara oficialul Universităţii într-un interviu acordat ZIUA de CLUJ.

Conform regulamentelor FIFA şi UEFA, adoptate de Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, o persoană fizică sau juridică nu poate deţine două cluburi sportive ce activează în aceeaşi divizie. Walter a fixat suma pentru care este dispus să renunţe la echipă: 3,5 milioane de euro. În condiţiile în care cei mai bine cotaţi fotbalişti ai Universităţii au fost mutaţi la Ploieşti, omul de afaceri vinde doar locul din Liga I, la care se adaugă un lot de jucători format în mare parte din juniori, plus câţiva fotbalişti experimentaţi care n-au fost doriţi în Prahova sau n-au vrut să-şi trădeze clubul. Mai mult, clubul a rămas chiar şi fără parcul auto folosit de fotbalişti şi ceilalţi angajaţi, iar conturile societăţii sunt blocate din cauza datoriilor către bugetul de stat, estimate la 500.000 de euro, conform unei informări a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice.

Walter a declarat pentru ZIUA de CLUJ că aşteaptă să primească o scrisoare de intenţie din partea oricui e dornic să devină proprietarul Universităţii. "Preţul poate să crească sau poate să scadă, aşa cum se întâmplă la orice negociere. Ce se cumpără pe banii ăştia? Păi, vorbim de o echipă de Liga I, nu? Am dus, într-adevăr, 14 jucători la Ploieşti, dar au rămas alţii acolo (la Cluj - n. red.). Puteam să iau mai multe dacă voiam, puteam să iau şi alţi jucători. Există datorii către bugetul de stat, nu ştiu cifrele din minte. Cine vrea să ia clubul poate să trimită o scrisoare de intenţie, nu vorbim prin ziare. Singura ofertă pe care am primit-o până acum a venit din partea lui Adrian Marţian. Aşa cum am mai spus-o, pe mine mă interesează să vând cât mai repede", a spus Walter.

Conform datelor publicate pe site-ul de analiză fotbalistică transfermarkt.de, lotul de 14 jucători plecaţi de la "U" a lăsat o gaură în bugetul clubului de 11,5 milioane de euro. Mai mult, doi dintre puştii duşi de Walter, Ionuţ Neag şi Vlad Morar, sunt consideraţi fotbalişti de mare perspectivă, fiind componenţi ai echipelor naţionale ale României. În eventualitatea în care nu se ajunge la nici o înţelegere, Walter va rămâne la Universitatea până va găsi un cumpărător şi va susţine în paralel Petrolul Ploieşti, grupare condusă în prezent de Daniel Capră, un prieten apropiat al lui Walter.

De la Universitatea Cluj la Petrolul Ploieşti au fost transferaţi 14 fotbalişti: Mircea Bornescu, Sebastian Achim, George Galamaz, Lukasz Szukala, Constantin Grecu, Dorinel Popa, Ovidiu Hoban, Laurenţiu Marinescu, Adrian Cristea, Marian Cristescu, Nwakaeme Anthony, Gheorghe Grozav, Vlad Morar şi Ioan Neag.

Se implică Boc?

Sursele ZIUA de CLUJ susţin că primarul ales al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se va implica în medierea negocierilor dintre Florian Walter şi un grup de investitori interesaţi să preia pachetul majoritar. Varianta a fost confirmată parţial de către Walter. "Ştiu că există un grup de oameni de afaceri interesaţi, mai multe nu pot spune. Cu Boc n-am vorbit de dinainte de alegeri. Sunt deschis la orice discuţie", a spus Walter.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

 

Etichete
Comenteaza