Una caldă, alta rece la “U”: Pleacă Abrudan, revine Mendy

Una caldă, alta rece la “U”: Pleacă Abrudan, revine Mendy
Tavi Abrudan s-a înţeles cu Rapid Bucureşti, club pentru care va juca în următorii trei ani. În schimb, Gaston Mendy va semna prelungirea contractului cu clujenii.

Octavian Abrudan va părăsi Universitatea la un an şi jumătate după ce a revenit acasă. Fundaşul a ales oferta Rapidului după ce i s-a transmis că salariul său de la "U", de aproximativ 120.000 de euro anual, este mult peste posibilităţile financiare ale clubului. Clujenii au reuşit, totuşi, să-şi completeze lotul, Gaston Mendy dându-şi acordul pentru prelungirea contractului cu "studenţii".

Universitatea pierde jucători pe bandă rulantă, iar Claudiu Niculescu încearcă să reducă pe cât posibil din pagube. Ieri, tehnicianul l-a pierdut definitiv pe Octavian Abrudan, care va juca în următorii doi ani la Rapid Bucureşti. Transferul s-a perfectat imediat după ce Ioan Ovidiu Sabău a "bătut palma" cu George Copos pentru postul de antrenor al "giuleştenilor". Abrudan îşi dăduse acceptul de principiu încă de acum trei zile, iar ieri a venit rândul lui Florian Walter să accepte oferta lui George Copos. Conform prosport.ro, Rapidul va plăti 200.000 de euro către Universitatea pentru transferul lui Abrudan, adus pentru jumătate din sumă de la Steaua, în urmă cu un an şi jumătate.

Clubul "Şepcilor roşii" s-a întărit însă pe flancul stâng al defensivei, acolo unde, oricum, Claudiu Niculescu nu avea nici o variantă viabilă. Gaston Mendy, fundaşul senegalez în vârstă de 26 de ani, a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că s-a înţeles cu oficialii clujeni pentru prelungirea contractului şi urmează să se prezinte la antrenamente în următoarele zile. "Semnez pe încă un an, ne-am înţeles verbal, totul este pregătit, nu e nici o problemă. Rămân la Universitatea şi sper să facem o echipă bună. Nu regret că nu am plecat în altă parte", a spus Mendy, unul dintre cei mai buni jucători ai "studenţilor" în ultimele partide din sezonul trecut. Senegalezul a fost curtat intens de Dinamo Bucureşti imediat după ultima etapă, însă n-a reuşit să ajungă la un acord cu cei din conducerea "câinilor roşii". Mendy a venit la echipă în urmă cu doi ani, imediat după promovarea Universităţii în Liga I, "Şepcile roşii" plătind la acea vreme aproximativ 35.000 de euro pentru serviciile sale.

Până în acest moment, Universitatea a pierdut 17 dintre jucătorii care au evoluat în campionatul trecut. Pe lângă cei 14 care au fost duşi de către Florian Walter la Petrolul Ploieşti, clujenii s-au mai despărţit de Gabriel Boştină şi Steven Pele, aflaţi la final de contract, plus Tavi Abrudan, transferat la Rapid Bucureşti. Sebastian Cojocnean şi Alex Păcurar, ultimul cu o situaţie incertă, sunt singurii "grei" rămaşi sub comanda lui "Clau-coach", cărora li se adaugă tocmai antrenorul echipei, care a anunţat că ar putea reveni pe teren în sezonul viitor. Clujenii au efectuat ieri testele fizice, iar în această dimineaţă vor efectua vizita medicală cei care nu au făcut-o marţi.

Zăgrean, spre Universitatea

Atacantul Andrei Zăgrean, ultima dată împrumutat de Poli Timişoara la Voinţa Sibiu, ar putea evolua în sezonul viitor la Universitatea Cluj, anunţă gsp.ro. Zăgrean şi-a încheiat conturile cu formaţia de pe Bega, care s-a despărţit de majoritatea fotbaliştilor, o mare parte fiind direcţionaţi de către Marian Iancu spre Concordia Chiajna.

600.000 de euro

este valoarea lui Mendy, conform transfermarkt.de, cel mai important site de analiză a pieţei fotbalistice.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

Etichete
Comenteaza