EURO 2012: Anglia şi Franţa, în sferturile de finală

 EURO 2012: Anglia şi Franţa, în sferturile de finală
Reprezentativele Angliei şi Franţei sunt celelalte echipe calificate în sferturile de finală ale EURO 2012 după ultimele meciuri ale grupei D.

Englezii s-au impus la limită în faţa Ucrainei (1-0), în vreme ce Suedia, deşi eliminată, a învins cu 2-0 naţionala "Cocoşului galic". Cehia - Portugalia, Spania - Franţa, Germania - Grecia respectiv Anglia - Italia sunt partidele din următorul act.

Era abia minutul 7 când Garmash a trimis de la distanţă cu puţin pe lângă poarta englezului Hart, iar Rakitskiy a ratat şi el ţinta după o acţiune similară (15). Rooney s-a complicat la rândul său în două rânduri (24, 26), după care Iarmolenko, deşi se afla în poziţie ideală, nu i-a creat nici el emoţii lui Hart (30). Unicul gol al meciului a sosit imediat după revenirea de la cabine: Gerrard a centrat excelent, iar de această dată Rooney nu a mai iertat (47). Cea mai controversată fază a partidei s-a consumat în minutul 62, atunci când, la un şut al ucrainenilor, Terry a respins balonul aparent de pe linia porţii, dar reluările televiziunilor au confirmat o gravă eroare de arbitraj. Goalkeeperul Piatov a avut o intervenţie remarcabilă la şutul lui Cole şi a rămas 1-0 (68). Nazarenko a trimis şi el lamentabil de la o distanţă apreciabilă (81), Iarmolenko a mai încercat o execuţie pretenţioasă în prelungiri (90+1), iar Anglia merge mai departe.

Ibrahimovic şi Larsson au semnat o victorie a Suediei care mai contează doar pentru statistici. După o primă repriză echilibrată, Ibrahimovic a deschis scorul din "foarfecă", trimiţând balonul exact lângă bara portarului nordic (54). Imediat, Wilhelmson (57), Mellberg (58), ultimul cu o execuţie pretenţioasă, respectiv francezul Nasri (65) au trecut pe rând pe lângă desprindere. Suedia şi-a asigurat victoria în prelungiri, când, după o cursă a lui Wilhelmson, şutul lui Holmen a zguduit transversala, iar Larsson, atent, a reluat balonul în plasă (90+1). Iată programul complet al "sferturilor": Cehia - Portugalia (astăzi), Germania - Grecia (vineri), Spania - Franţa (sâmbătă), Anglia - Italia (duminică). Toate partidele sunt programate la ora 21:45.

(D.S.)

 

 

Etichete
Comenteaza