“U” transferă trei brazilieni. Ce schimbări se pregătesc în staff

“U” transferă trei brazilieni. Ce schimbări se pregătesc în staff
Ana Maria Prodan a rezolvat transferurile lui Alex Dos Santos şi Paulinho, existând şanse să aducă şi un fundaş de la Palmeiras. Sandu Tăbârcă a fost cooptat în staff-ul lui Claudiu Niculescu.

Ana Maria Prodan, noul manager şi viitor acţionar majoritar al Universităţii, s-a mişcat repede pe piaţa transferurilor. Fostul impresar l-a convins pe mijlocaşul Paulinho (27 de ani) să semneze cu formaţia clujeană, urmând ca în scurt timp să fie definitivat şi împrumutul atacantului Alex Dos Santos de la Fluminense. Fundaşul în vârstă de 22 de ani Erico da Silva ar putea fi al treilea brazilian adus pe Cluj Arena în următoarele zile.

La scurt timp după ce a preluat "frâiele" Universităţii, Ana Maria Prodan s-a şi implicat activ pe piaţa transferurilor. După ce miercuri a rezolvat aducerea lui Roberto Iancu şi Viorel Dinu (ambii Concordia Chiajna), dar şi a lui Dragoş Firţulescu (ex-Târgu-Mureş), ieri a venit rândul altor doi foşti jucători ai ilfovenilor să-şi dea acordul pentru o mutare la Cluj. Mijlocaşul Paulinho a semnat deja contractul cu "Şepcile roşii", în timp ce atacantul în vârstă de 22 de ani Alex Dos Santos urmează şi el să ajungă la Cluj după ce va fi definitivat acordul cu brazilienii de la Fluminense, clubul de care aparţine. "Pot să confirm că am încheiat transferul lui Paulinho, un fotbalist pe care-l cunosc foarte bine şi care sunt sigură că ne va ajuta. În ceea ce-l priveşte pe Dos Santos, lucrurile sunt rezolvate în proporţie de 99,9 la sută. El va ajunge mai mult ca sigur la noi, mai sunt foarte puţine lucruri de pus la punct", a spus Ana Maria Prodan pentru ZIUA de CLUJ. La Cluj va ajunge, foarte probabil, şi un al treilea brazilian, clubul "studenţilor" încercând împrumutul fundaşului Erico da Silva de la echipa secundă a celor de la Palmeiras. În vârstă de 22 de ani, Erico a bifat doar cinci partide pentru gruparea din "Ţara Cafelei" în sezonul recent încheiat.

Pe lângă modificările din lot, la «U» se fac schimbări destul de importante şi în staff-ul tehnic. Astfel, locul preparatorului fizic Mircea Oaidă va fi luat de către Sandu Tăbârcă, fost director tehnic al retrogradatei Voinţa Sibiu. Tăbârcă a fost destul de evaziv când a fost întrebat despre funcţia pe care urmează să o ocupe la Universitatea. "Eu am fost rugat de doamna Prodan să vin să ajut şi am acceptat. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, dar pot spune că în mare parte ne-am înţeles. Funcţia contează mai puţin, vin să-l ajut pe Claudiu Niculescu cu tot ce pot, în tot ce înseamnă pregătire fizică, dar şi tactică. Nu vreau să fac declaraţii despre îndeplinirea obiectivului, vom şti exact cum stăm după ce definitivăm lotul. Claudiu Niculescu este antrenorul principal, el decide asupra a tot ce înseamnă echipă. Mă bucur că am ocazia să lucrez la Universitatea Cluj", a spus Sandu Tăbârcă. De asemenea, fostul impresar, director general la FCM Târgu-Mureş şi, pentru câteva zile, director sportiv al Stelei, Aurelian Babuţan, va fi învestit zilele următoare într-o funcţie de conducere. Acesta n-a vrut însă să comenteze nici el asupra postului pe care-l va ocupa la "U", cea mai vehiculată poziţie fiind cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Firţulescu s-a antrenat cu "studenţii"

"Studenţii" s-au antrenat ieri la baza sportivă "Clujana", în prezenţa a aproximativ 50 de suporteri şi pe o căldură infernală. La 10 minute după începerea şedinţei de pregătire şi-a făcut apariţia şi mijlocaşul Dragoş Firţulescu (23 de ani), care s-a dezechipat şi a intrat rapid pe teren. Fostul oltean a venit însoţit de ceilalţi doi jucători care au fost transferaţi deja de Ana Maria Prodan, Viorel Dinu şi Roberto Iancu.

500.000 de euro este cota de piaţă a lui Alex Dos Santos conform transfermarkt.de. Atacantul a evoluat în sezonul trecut la Concordia Chiajna sub formă de împrumut de la Fluminense.

 

Etichete
Comenteaza