“U” vrea un mijlocaş dorit de Astra şi Rapid: Davide Dias, spre Cluj

“U” vrea un mijlocaş dorit de Astra şi Rapid: Davide Dias, spre Cluj
Anamaria Prodan încearcă să-l aducă la Cluj pe portughezul Davide Dias, jucător care a fost în atenţia “giuleştenilor” în această vară, dar nu s-a înţeles la contract cu George Copos.

Davide Dias ar putea deveni cel mai important transfer al Universităţii în această vară. Portughezul evaluat de site-ul transfermark.de la 800.000 de euro este liber de contract după despărţirea de FC Braşov şi a fost curtat intens de Rapid şi Astra Ploieşti. Pentru Dias, managerul clubului clujean, Anamaria Prodan, a pregătit un contract ce se încadrează în plafonul impus, de maximum 6.000 de euro lunar, spun sursele noastre, însă cu câteva bonusuri importante de obiectiv.

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani, ce evoluează pe postul de extremă dreapta, a devenit liber de contract la finalul sezonului trecut, după un retur bun de campionat la FC Braşov. Dias a marcat de două ori în cele 16 partide disputate la formaţia de sub Tâmpa, intrând rapid în atenţia mai multor echipe din Liga I. Astra Ploieşti şi Rapid Bucureşti s-au arătat dispuse să-l aducă, dar nu s-au înţeles până la urmă la contract cu jucătorul născut la Lisabona. Lusitanul a strâns 5 meciuri în carieră pentru echipa sub 21 de ani a Portugaliei, evoluând de-a lungul timpului pentru Estrela Amadora, Braga, Naval şi Apollon Limasol, ultima o grupare din Cipru pentru care a bifat doar două meciuri înainte să vină în România. Dias s-a despărţit de FC Braşov din cauză că gruparea ardeleană nu i-a plătit o sumă de bani stipulată în contract şi care i-ar fi prelungit automat înţelegerea în Ardeal.

Dacă va ajunge la un acord cu "U", lusitanul ar putea fi al şaptelea fotbalist transferat de clujeni după venirea Anamariei Prodan în conducerea "Şepcilor roşii". Până acum, clujenii au obţinut acordul lui Viorel Dinu, Dragoş Firţulescu, Roberto Iancu, Paulinho şi Alex Dos Santos, iar fundaşul brazilian Erico Da Silva urmează şi el să-şi pună semnătura pe contractul cu gruparea clujeană. Anamaria Prodan a declarat pentru ZIUA de CLUJ că până la plecarea în cantonament speră să contureze aproape în întregime lotul Universităţii pentru sezonul care urmează. "Purtăm discuţii cu mai mulţi fotbalişti. Împreună cu Claudiu Niculescu urmărim foarte mulţi jucători şi sperăm ca până la plecarea în Austria să avem lotul definitivat în proporţie de 80-90 la sută", a spus Prodan în urmă cu câteva zile.

Clujenii vor pleca miercuri spre Austria, urmând să fie cantonaţi în localitatea Hinterstoder. Stagiul de pregătire va dura zece zile, iar clujenii urmează să dispute patru sau cinci jocuri amicale. Numele adversarilor vor fi stabilite în zilele următoare.

800.000 de euro

e cota de piaţă a lui Davide Dias, conform site-ului de analiză transfermarkt.de.

 

 

Etichete
Comenteaza