“U” încearcă mutarea verii: Dorin Goga, din nou “student”

“U” încearcă mutarea verii: Dorin Goga, din nou “student”
Liber de contract după despărţirea de Poli Timişoara, Dorin Goga are şanse destul de mari să revină la clubul la care s-a format. Anamaria Prodan spune că transferul său se va decide azi.

Dorin Goga este "bomba" pe care Universitatea Cluj ar putea-o detona în aceste zile. Atacantul care tocmai s-a despărţit de Poli Timişoara s-a antrenat ieri sub comanda lui Claudiu Niculescu, iar azi ar putea semna un contract cu "Şepcile roşii". Goga este unul dintre cei mai râvniţi fotbalişti din Liga I, de serviciile sale interesându-se FC Vaslui, Dinamo Bucureşti şi campioana CFR. Atacantul în vârstă de 28 de ani pare decis să se întoarcă la clubul la care a crescut.

ZIUA de CLUJ a anunţat ieri în exclusivitate faptul că Dorin Goga se va antrena sub comanda lui Claudiu Niculescu şi poartă negocieri pentru a semna cu Universitatea. Curtat de granzii Ligii I, Dorin Goga le dă peste nas. De ieri fotbalistul s-a prezentat la antrenamentele Universităţii Cluj, sub comanda lui Claudiu Niculescu. Goga a fost declarat recent liber de contract după ce nu a fost plătit mai multe luni de zile de fosta sa echipă, Poli Timişoara, şi este tentat să accepte propunerea lui "U" Cluj, dacă nu va primi o ofertă foarte avantajoasă din străinătate. "M-am prezentat la antrenament, am discutat, am primit o ofertă şi voi da un răspuns. Se vor cunoaşte mai multe în zilele următoare. Mie mi-ar plăcea să joc din nou pentru Universitatea Cluj", a explicat Goga, înainte de antrenamentul de ieri. Managerul Anamaria Prodan a afirmat că a avut o discuţie "de principiu" cu Goga, i-a făcut o ofertă şi speră ca acesta să accepte. "Eu îl cunosc de foarte multă vreme pe Goga, e un fotbalist extraordinar. Ar fi ceva senzaţional dacă vom reuşi să-l aducem. Sincer, sunt optimistă. Mâine (azi - n. red.) ne întâlnim din nou şi sper să putem să încheiem transferul", a spus Anamaria Prodan.

Pe lângă transferul lui Dorin Goga, managerul Universităţii speră ca până în această după-amiază să rezolve şi venirea mijlocaşului Davide Dias, ultima dată la FC Braşov. "Cu Dias ne-am înţeles în proporţie de 90 la sută. Sper ca mâine (azi - n. red.) să rezolvăm tot şi fotbalistul să vină la antrenamente", a mai spus Prodan. La antrenamentele de azi sunt aşteptaţi şi cei trei jucători brazilieni acontaţi deja de Universitatea, atacantul Alex Dos Santos (22 de ani), fundaşul Erico da Silva (22 de ani) şi mijlocaşul Paulinho (27 de ani). Echipa clujeană va pleca mâine în singurul cantonament al verii, programat în localitatea austriacă Hinterstoder. Stagiul de pregătire va dura 10 zile, iar clujenii urmează să dispute patru sau cinci jocuri amicale. Numele adversarilor vor fi stabilite în zilele următoare.

A fost la un pas de revenire încă din iarnă

Încă înainte de a primi hârtia oficială că este liber de contract, Goga a fost ofertat de cele mai puternice echipe din Liga I. Steaua, Dinamo, Rapid, Vaslui şi CFR Cluj s-au interesat de el şi au încercat să îl achiziţioneze. În iarna trecută, când Universitatea Cluj se afla în cantonament în Antalya, Goga a fost abordat de Florian Walter, care i-a oferit un contract avantajos. Jucătorul a acceptat, însă mutarea nu s-a mai perfectat.

Vine şi Bratu?

Atacantul Florin Bratu, care s-a despărţit de Gaz Metan Mediaş, club la care a evoluat foarte puţin în ultimul sezon, se va transfera cu Universitatea Cluj, anunţă gsp.ro. Bratu a jucat în carieră la Rapid şi Dinamo în Liga I, iar în străinătate a trecut pe la Galatasaray, Nantes, Valenciennes şi Litex Loveci. Atacantul are 14 meciuri în tricoul echipei naţionale, pentru care a înscris două goluri.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

Etichete
Comenteaza