“U” şi-a definitivat lotul pentru Austria. Goga, “în stand by”!

“U” şi-a definitivat lotul pentru Austria. Goga, “în stand by”!
Claudiu Niculescu va deplasa un lot de 26 de jucători în singurul cantonament al verii. Printre ei se află şi cei cinci brazilieni care au semnat ieri cu “U”, plus portughezul Paulinho. Dorin Goga s-ar putea alătura luni echipei clujene.

Universitatea şi-a completat ieri lotul cu cinci brazilieni, plus portughezul Paulinho, iar azi va pleca în primul şi singurul stagiu de pregătire centralizată al verii. Alex Dos Santos, Erico da Silva, Alex Monteiro, Cleiton Campos, Braz da Silva şi Paulinho au efectuat ieri dimineaţă vizita medicală, iar la ora 18:00 s-au prezentat la primul lor antrenament sub comanda lui Claudiu Niculescu. În lot au fost cooptaţi şi Marius Rusu (22 de ani, ex-Viitorul Constanţa), Adrian Popa II (21 de ani, ex-Concordia Chiajna) şi Claudiu Rogozanu (22 de ani, ex-Gloria Bistriţa).

Situaţia lui Dorin Goga e departe de a fi, însă, definitivată. Atacantul nu a dat un răspuns până ieri la oferta făcută de Anamaria Prodan, managerul Universităţii. Totuşi, surse din cadrul clubului clujean susţin că transferul său la "U" rămâne în continuare de actualitate. "Goga ar putea semna un contract pe un an sau chiar pe şase luni, cu menţiunea ca la o ofertă bună din străinătate să poată pleca. El are nişte chestiuni de care trebuie să se ocupe urgent şi ar putea merge şi el în Austria, pentru a face joncţiunea cu lotul, dar la începutul săptămânii viitoare. Noi sperăm în continuare să-l aducem la Universitatea", a spus o persoană din cadrul clubului.

La capitolul transferuri, clujenii au bifat ieri încă şase nume "exotice": cinci brazilieni, plus portughezul Paulinho (28 de ani, ex-Chiajna şi Astra). Dintre fotbaliştii "carioca" aduşi la Universitatea, Alex Dos Santos este cel mai sonor nume, atacantul în vârstă de 22 de ani marcând patru goluri în sezonul trecut pentru Concordia Chiajna. Ca şi CV, atacantul Cleiton se poate lăuda că vine chiar din prima ligă braziliană, de la formaţia Portuguesa, pentru care a marcat doar de două ori în 18 partide disputate în returul trecut, atunci când fosta sa echipă reuşea promovarea. Erico da Silva este împrumutat de la formaţia secundă a celor de la Palmeiras, în timp ce Alex Monteiro (mijlocaş ofensiv) şi Braz da Silva (fundaş central) vin de la formaţii din eşaloanele inferioare ale "Ţării Cafelei". Tot ieri, Universitatea i-a transferat pe "internaţionalul" de tineret Adrian Popa (II), fost la Concordia Chiajna, dar şi pe Marius Rusu (Viitorul Constanţa) şi Claudiu Rogozanu (Gloria Bistriţa). Primul evoluează pe postul de fundaş central, dar poate fi utilizat şi în banda dreaptă, în timp ce Rusu şi Rogozanu sunt mijlocaşi.

Echipa clujeană va pleca în această dimineaţă în singurul cantonament al verii, programat în localitatea austriacă Hinterstoder. Stagiul de pregătire va dura 10 zile, iar clujenii urmează să dispute patru sau cinci jocuri amicale. Numele adversarilor vor fi stabilite în zilele următoare.

Disensiuni între Niculescu şi Tăbârcă

Surse din interiorul clubului au declarat pentru ZIUA de CLUJ că relaţia dintre Claudiu Niculescu şi Sandu Tăbârcă nu ar fi printre cele mai bune. "Clau-coach" nu s-a arătat prea încântat de aducerea lui Tăbârcă la echipă şi instalarea acestuia în postul de director tehnic, imediat după debarcarea lui Mircea Oaidă din funcţia de preparator fizic. Niculescu urma să aibă aseară o discuţie lămuritoare cu noul membru al staff-ului tehnic pentru a clarifica lucrurile înaintea plecării spre Austria.

20
de nume noi

se regăsesc în acest moment în lotul lui Claudiu Niculescu, printre aceştia numărându-se şi Andrei Voican, revenit după un împrumut la Petrolul Ploieşti.

6
jucători

dintre cei care erau legitimaţi la "U" în returul trecut mai fac parte acum din lotul "studenţilor.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

 

Etichete
Comenteaza