Rectorul UBB despre "U": "Era un simbol al fair play-ului, dar în ultimii ani s-a degradat enorm de mult" VIDEO

Rectorul UBB despre
Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" deplânge situaţia în care a ajuns clubul de fotbal Universitatea Cluj. "În ultimii ani s-a degradat enorm de mult", spune Ioan Aurel Pop.

"Au fost evenimentele de pe noul stadion, în care sportivii de la cele două cluburi clujene de fotbal s-au întrecut într-o manieră nu foarte corectă şi colegială, ca să nu spun mai mult", a spus rectorul UBB cu referire la derby-ul Clujului de pe Cluj Arena, întrerupt în minutul 21 şi rejucat ulterior, după altercaţii între jucători. "S-au creat nişte imagini negative la adresa fotbalului clujean, care s-au răsfrânt asupra imaginii pe care vrem s-o oferim ca elitară. Clubuul sportiv Universitatea, Şepcile Roşii, a fost nu numai un brand alk Clujului, ci un simbpl al fair play-ului, iar în ultimii ani s-a degradat enorm de mult", a spus Ioan Aurel Pop.

Acesta adaugă că galeria Universităţii s-a întâlnit recent cu o parte din prorectorii UBB şi cu echipa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. "Am avut o discuţie de principiu, care să arate sprijinul nostru faţă de clubul de fotbal şi faţă de clubul care gestionează alte sporturi", adaugă el. Sprijinul UBB faţă de "U" nu va fi unul financiar, adaugă însă rectorul. "U trece printr-o perioadă nesigură, de nisipuri mişcătoare. Orice clujean trebuie să aibă o preocupare în acest sens. Au probleme uriaşe, noi nu le putem rezolva, dar suntem alături de ei mai ales când vor cultiva fair play-ul, cinstea, corectitudinea în sport", a conchis rectorul UBB.

Amintim, Universitatea Cluj are de câteva zile un finanţator nou, Anamaria Prodan, după ce fostul patron, Florian Walter,  s-a orientat spre Petrolul Ploieşti.

Vezi mai jos declaraţia lui Ioan Aurel Pop:

Comenteaza