A venit, a văzut, a plecat: Tăbârcă a părăsit-o pe “U” după câteva zile

A venit, a văzut, a plecat: Tăbârcă a părăsit-o pe “U” după câteva zile
Adus la echipă pentru a-l ajuta pe Claudiu Niculescu în noul sezon, Sandu Tăbârcă a părăsit ieri Universitatea Cluj. Tăbârcă a recunoscut că venirea sa la Cluj l-a nemulţumit pe “Clau-coach” şi a decis să rupă contractul semnat.

Iniţial, managerul Anamaria Prodan anunţase că Tăbârcă a fost adus pentru a-l înlocui pe fostul preparator fizic Mircea Oaidă, dar lucrurile au stat altfel. Acesta şi-ar fi dorit să aibă un cuvânt important în alcătuirea echipei şi în pregătire, lucru neacceptat de Claudiu Niculescu. Cel care se recomandă drept metodist calificat UEFA a rupt contractul cu "U" şi va prelua FCM Târgu-Mureş.

"Practic, nu a fost vorba de neînţelegeri între mine şi Claudiu Niculescu. Cred că Claudiu s-a supărat mai mult pe situaţie, avea impresia că oarecum eu am fost impus acolo. Tocmai pentru că nu am vrut să creez tensiuni la club am hotărât să rup contractul şi să plec. Am o ofertă de la Târgu-Mureş şi sunt şanse să o accept. Eu am venit aici să ajut, sunt metodist UEFA şi acopeream o paletă mai largă, pregătire fizică şi analiză tactică. Îi urez mult succes lui Claudiu, e un nume mare şi sper foarte mult să reuşească", a declarat Tăbârcă.

Până să apară în peisajul fotbalului românesc, în 2009, când a ajuns la Gloria Bistriţa, Sandu Tăbârcă mai antrenase doar echipe din ligile inferioare din Austria. El este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Viena, dar a anunţat în urmă cu doi ani, într-un interviu acordat pentru prosport.ro, că s-a şcolit la marile cluburi europene. "Am participat la seminarii la cluburi cu renume, precum Bayern sau Chelsea şi mi-am dat examenul de diplomă la Arsenal", povesteşte Tăbârcă.

În România a mai figurat ca director tehnic sau antrenor, la Gloria Bistriţa, Universitatea Craiova şi Voinţa Sibiu.

(D.S.)

 

Etichete
Comenteaza