Goga, între “U” şi Vaslui: “Până vineri iau o decizie”

Goga, între “U” şi Vaslui: “Până vineri iau o decizie”
Atacantul Dorin Goga nu a plecat alături de “studenţi” în cantonamentul de la Hinterstoder şi aşteaptă până mâine un răspuns din partea unei echipe din străinătate. FC Vaslui i-a făcut cea mai bună propunere din Liga I.


Dorin Goga a anunţat că va da un răspuns până mâine ofertei venite din partea Universităţii şi a lăsat de înţeles că prima variantă din Liga I rămâne revenirea acasă, la Cluj. FC Vaslui i-a pus pe masă un salariu extrem de atrăgător, însă fotbalistul crescut în curtea "Şepcilor roşii" aşteaptă concretizarea unei oferte din străinătate. O grupare din liga secundă germană şi-a manifestat interesul pentru atacantul în vârstă de 28 de ani.

Lotul de 25 de jucători deplasat ieri de Claudiu Niculescu în Austria, la Hinterstoder, s-ar putea îmbogăţi mâine cu un nume mare. Dorin Goga a lăsat poarta larg deschisă ofertei venite de la "U", dar aşteaptă încă să se concretizeze o variantă din străinătate. Goga a recunoscut că a primit şi o propunere de la FC Vaslui, grupare care a anunţat că atacă grupele Ligii Campionilor în această toamnă. "Universitatea m-a convins deja, nu e vorba de bani. Dacă rămân la «U» o fac pentru echipă şi pentru oraş, nu pentru bani. Există interes şi din partea Vasluiului, dar eu aştept să văd dacă se concretizează o variantă de afară. Negocierile sunt destul de serioase. Vă daţi seama că nici mie nu-mi convine incertitudinea asta, mai ales că vreau să joc. Până vineri (mâine - n. red.) voi şti cu siguranţă ce se întâmplă. Chiar dacă nu am plecat azi (ieri - n. red.) cu echipa în Austria, pot să mă duc la finalul săptămânii direct acolo, nu e nici o problemă", a spus ieri Dorin Goga. Atacantul în vârstă de 28 de ani s-a antrenat în ultimele trei zile alături de lotul "studenţilor" şi sub comanda lui Claudiu Niculescu.

Antrenorul rămâne optimist şi speră ca Goga să aleagă oferta de a reveni acasă. "Cu Dorin vorbim de trei zile încoace, iar dacă nu se concretizează niciuna dintre ofertele pe care le are, va veni să joace cu plăcere la «U». Practic, el se întoarce acasă. Eu îmi doresc foarte mult să vină la noi şi el îşi doreşte acelaşi lucru. Va veni cu un avion în Austria, îl aşteptăm cu mare drag", a spus Niculescu. Tehnicianul speră să-şi completeze lotul în Austria cu încă un fundaş central, compartiment care scârţâie în acest moment. Acesta a anunţat că, deşi toţi jucătorii care au plecat în cantonament au semnat deja contractele cu Universitatea, este posibil ca în cazul în care nu vor corespunde să renunţe la unii dintre ei. "Jucătorii care merg în Austria au semnat cu «U», dar dacă unii dintre ei nu vor da satisfacţie în această perioadă de pregătire, probabil că nu vor rămâne. De întăriri orice echipă are nevoie. Să spunem că până în acest moment sunt mulţumit. Mai căutăm un fundaş central, avem mare nevoie pentru a crea concurenţă acolo. Pe trei dintre brazilieni i-am văzut pe DVD-uri, aştept să-i văd şi pe ceilalţi doi la antrenamente", a spus "Clau-coach".

Echipa clujeană a făcut deplasarea spre Austria cu autocarul, iar drumul până la Hinterstoder a fost împărţit în două zile, "studenţii" petrecând noaptea de ieri în Ungaria, în localitatea Hegyeshalom.

Mendy a rămas acasă din cauza vizei

Senegalezul Gaston Mendy nu a putut face deplasarea în cantonament din cauza problemelor legate de viza de intrare în Austria. Fundaşul stânga va face joncţiunea cu lotul în zilele următoare. "Sunt mai multe acte care trebuie depuse pentru obţinerea vizei, iar procedura e anevoioasă. E destul de dificil să o obţinem, dar sperăm să se rezolve cât de curând", a declarat Aurelian Băbuţan, cel care urmează să fie instalat în postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie, funcţie ocupată şi acum de Felix Grigore.

Iată lotul deplasat la Hinterstoder:

Portari: Florin Matache, Ionuţ Boşneag

Fundaşi: Eduard Nicola, Zsolt Szilagyi, Rareş Cucui, Ionuţ Grozav, Erico, Bras, Raul Ciupe, Adrian Popa

Mijlocaşi: Roberto Iancu, Marius Rusu, Alex Păcurar, Cristinel Gafiţa, Claudiu Rogozan, Paulinho, Santiago, Dragoş Firţulescu, Bogdan Pătraşcu, Vasile Gheorghe

Atacanţi: Cleiton, Alex Dos Santos, Octavian Drăghici, Andrei Voican, Viorel Dinu

Primul amical, cu Legia Varşovia

Echipa lui Claudiu Niculescu va disputa sâmbătă primul joc de pregătire din această vară, adversarul ales fiind unul destul de puternic: Legia Varşovia, grupare clasată pe locul trei în sezonul trecut din Polonia. "Studenţii" vor mai întâlni pe Rapid Viena, urmând ca ceilalţi trei adversari din pregătiri să fie stabiliţi la faţa locului.

Fără preparator fizic

Universitatea Cluj a plecat ieri în stagiul de pregătire din Austria fără a avea în staff o persoană specializată pe pregătirea fizică a fotbaliştilor. Mircea Oaidă a fost pus pe liber la scurt timp după venirea Anamariei Prodan în conducerea "studenţilor", iar Sandu Tăbârcă, cel care trebuia să se ocupe şi de pregătirea fizică, şi-a dat demisia la scurt timp după ce a fost instalat în funcţie. Printre numele vehiculate pentru poziţia rămasă vacantă se numără şi cel al italianului Alessandro Sarocco, cel care a mai activat la "U" timp de un an şi jumătate.

 

Etichete
Comenteaza