Dublă lovitură: “U” i-a pierdut “dintr-un foc” pe Goga şi Cojocnean

Dublă lovitură: “U” i-a pierdut “dintr-un foc” pe Goga şi Cojocnean
“U” a fost prima opţiune doar pe hârtie pentru Dorin Goga, care s-a transferat până la urmă la Rapid. Tot ieri, Sebastian Cojocnean a semnat cu Petrolul, fiind constrâns să părăsească “Şepcile roşii”.

Din echipa care se antrena marţi sub comanda lui Claudiu Niculescu au dispărut deja două nume mari. Sebastian Cojocnean a fost "sfătuit" să semneze cu Petrolul Ploieşti, singura sa variantă viabilă, de altfel. Aşteptat de suporteri acasă, Dorin Goga a ales până la urmă oferta de a lucra cu Mircea Cojocaru şi Ioan Ovidiu Sabău la Rapid, pe o sumă mult mai mare faţă de cea pusă pe masă de Anamaria Prodan. Alex Păcurar e următorul nume important care urmează să părăsească echipa clujeană, tot din cauza salariului.

"Mi-am dorit să rămân la «U», dar, din păcate, nu s-a putut. Nu vreau să mă antrenez iar prin parc, să pierd încă un an. Aici m-am simţit cu adevărat acasă din toate punctele de vedere şi sper că odată voi putea reveni. Haide «U»!!!", le-a transmis Sebastian Cojocnean fanilor ieri dimineaţă, prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Apoi, mijlocaşul s-a urcat în maşină şi a plecat la Ploieşti pentru a semna cu Petrolul. "Voi juca la Petrolul, îmi pare rău, dar a trebuit să plec, era singura soluţie. Mi-aş fi dorit să rămân la Universitatea Cluj, dar nu am avut încotro. Mult succes Universităţii, chiar îmi pare rău", avea să explice "Cojo" alegerea. Practic, mijlocaşul a fost obligat de către foştii (şi actualii) şefi ai lui "U", acum "lupi galbeni", să semneze cu formaţia din Prahova, altfel el urmând să fie exclus din lotul "Şepcilor roşii" din cauza salariului prea mare încasat la Cluj. Cojocnean a fost chemat iniţial la renegocierea contractului, iar Anamaria Prodan, manager al lui "U", i-a transmis că va trebui să accepte o înjumătăţire a salariului, fapt refuzat de către fotbalist. Într-o situaţie asemănătoare se află şi Alex Păcurar. Mijlocaşul a făcut deplasarea alături de lotul "Şepcilor" în Austria, dar şansele ca el să joace pentru "U" şi în noul sezon sunt minime. Păcurar are un contract de aproximativ 100.000 de euro, dublu faţă de plafonul maximal impus de Anamaria Prodan.

"Semi-telenovela" Dorin Goga s-a încheiat ieri, când atacantul în vârstă de 28 de ani a ales să semneze cu Rapid Bucureşti, după ce trei zile s-a antrenat cu "U". Deşi anunţa că Univesitatea rămâne prima sa opţiune în Liga I, Goga a fost convins de către Mircea Cojocaru, antrenorul care l-a format, că "Giuleştiul" e o variantă şi mai atractivă, mai ales că va fi pregătit de Ioan Ovidiu Sabău. George Copos i-a pus pe masă o ofertă extrem de solidă din punct de vedere financiar, atacantul urmând să câştige lunar 20.000 de euro. Goga a semnat pe un an, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.

Conturi blocate pentru datorii de 2,8 milioane de lei

Anamaria Prodan, managerul clubului, a avut ieri o întrevedere cu directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Cluj, Mihai Costin, pentru a discuta problema datoriilor clubului către bugetul de stat, estimate la 2,8 milioane de lei. În acest moment, statul a pus sechestru pe conturile clubului până la plata sumelor datorate. "Am primit asigurări că se va face tot ce e posibil legal pentru deblocare", a declarat Prodan pentru Mediafax.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

Etichete
Comenteaza