Un fost portar al Romei, sub comanda lui Claudiu Niculescu la “U”

Un fost portar al Romei, sub comanda lui Claudiu Niculescu la “U”
Carlo Zotti, portarul care a petrecut şase ani în curtea Romei, a ajuns sâmbătă seara în cantonamentul “studenţilor”. La Universitatea a revenit şi Dorinel Popa, după ce a fost refuzat de Mircea Rednic la Petrolul.

Lotul Universităţii din Austria creşte pe zi ce trece. Carlo Zotti, portarul care a prins 14 meciuri în tricoul Romei, s-a alături sâmbătă seara "studenţilor" în cantonamentul de la Hinterstoder. Goal-keeper-ul în vârstă de 29 de ani va fi urmărit la lucru de către "Clau-coach" în următoarele meciuri de pregătire, iar dacă va corespunde va semna un contract pentru un sezon. Tot sâmbătă, după amicalul pierdut 0-1 cu Legia Varşovia, a ajuns în Austria şi Dorinel Popa, refuzat de Petrolul şi trimis înapoi de unde a plecat.

Carlo Zotti, portarul ce urmează a fi testat de Niculescu în perioada imediat următoare, a fost aproape de un transfer la Vaslui în iarna trecută, dar nu s-a înţeles cu Adrian Porumboiu în privinţa contractului. Ultima dată a jucat în Elveţia, la Bellinzona, dar se poate lăuda şi cu 14 meciuri în tricoul Romei, între 2002 şi 2008. În carieră a mai trecut pe la Sampdoria şi Ascoli, iar în 2004 a făcut parte din lotul Italiei care a câştigat titlul european de tineret. Niculescu va mai testa şi alţi doi jucători, un atacant camerunez şi un mijlocaş argentinian. "Zotti este în probe de joc. Nu a semnat nimic şi va fi reţinut în lot doar dacă va corespunde, la fel ca şi ceilalţi doi jucători care au venit", a confirmat Anamaria Prodan, managerul clubului. În această seară sunt aşteptaţi în probe şi doi fundaşi centrali.

Dorinel Popa a ajuns şi el în Austria, dar nu pentru a se antrena alături de "lupii galbeni" aşa cum spera în momentul în care a semnat cu Petrolul, ci pentru a îmbrăca din nou tricoul "alb-negru". Popa a fost anunţat săptămâna trecută că nu corespunde cerinţelor lui Mircea Rednic, fiind redirecţionat spre fosta sa echipă.

În altă ordine de idei, "studenţii" au disputat sâmbătă primul meci amical al stagiului de pregătire austriac. Elevii lui Claudiu Niculescu au pierdut la limită partida cu Legia Varşovia (locul III în Polonia), scor 0-1, unica reuşită a meciului venind în minutul 15, în urma unei lovituri de cap a lui Zbozien. "Studenţii" au avut o singură ocazie importantă de gol pe finalul primei reprize, când Drăghici a trimis pe lângă poartă în urma unei centrări a lui Raul Ciupe. Ionuţ Boşneag s-a făcut remarcat pe final, "căpitanul" din acest meci al "Şepcilor" respingând de lângă bară două mingi extrem de dificile. Claudiu Niculescu a început în formula Boşneag - Ciupe, Popa, Cucui, Nicola - Pătraşcu - Firţulescu, Păcurar, Gafiţa - Drăghici. După pauză, "Clau-coach" a rulat aproape tot lotul avut la dispoziţie. Următorul meci al "studenţilor" va avea loc mâine, însă abia în această după-amiază se va definitiva programul.

Au preparator fizic de la Juventus

În cursul serii de ieri era aşteptat în cantonamentul „Şepcilor roşii" de la Hinterstoder şi preparatorul fizic italian Marco Curletti, care a activat ultima dată la echipa de tineret a campioanei italiei, Juventus Torino. Postul a rămas vacant după ce Mircea Oaidă a fost pus pe liber, iar Sandu Tăbârcă, ce care urma să se ocupe şi de pregătirea fizică, şi-a dat demisia la doar 24 de ore după ce semnase contractul.

 

 

Etichete
Comenteaza