“U” scârţâie serios în Austria. “Studenţii” mai aduc un jucător

“U” scârţâie serios în Austria. “Studenţii” mai aduc un jucător
Universitatea a ajuns la patru meciuri disputate în cantonament fără gol marcat, dintre care două înfrângeri. Lotului condus de Claudiu Niculescu i se va alătura şi bulgarul Plamen Krumov, fost jucător la Chiajna.

Plecarea lui Florian Walter la Ploieşti, alături de cei 14 jucători, a tulburat serios apele pe toate planurile la "U". Dacă societatea pe acţiuni are conturile blocate, echipa pe care Claudiu Niculescu o conduce în Austria nu stă nici ea prea bine. Noua echipă a "Şepcilor roşii" a bifat sâmbătă cel de-al patrulea meci consecutiv fără gol marcat, 0-1 cu SV Grodig. Bulgarul Plamen Krumov (27 de ani), ultima dată la Concordia Chiajna, este noul transfer al "studenţilor".

Contra celor de la Grodig, Niculescu a început în formula Boşneag - Ciupe, Szilagyi, Erico, Nicola - Pătraşcu, Iancu - Firţulescu, Dos Santos, Paulinho - Dinu, dar echipa a reuşit rar să ameninţe poarta austriecilor. Gazdele au deschis scorul în minutul 29, prin Leo, şi nu au mai pierdut avantajul până la final. Niculescu a rulat tot lotul, trimiţându-i în teren inclusiv pe Florin Matache şi Dorinel Popa, ultimul revenit după o scurtă aventură la Ploieşti, iar Matache fiind la primul joc după şase luni pe tuşă din cauza unei accidentări. Cu mai puţin de două săptămâni rămase până la primul joc oficial, cel cu Pandurii, echipa "studenţilor" nu arată prea bine. Niculescu se vede nevoit să omogenizeze un lot de 27 de jucători, dintre care 21 veniţi în această vară, cărora li se va alătura şi Plamen Krumov.

Bulgarul în vârstă de 27 de ani a jucat ultima dată la Concordia Chiajna, fosta echipă a Anamariei Prodan, bifând 15 prezenţe şi două reuşite pentru gruparea ilfoveană. Krumov, care evoluează în banda dreaptă, atât la mijloc, cât şi în defensivă, s-a aflat printre marcatorii Concordiei în victoria obţinută contra CFR-ului, scor 4-2 în Gruia. Bulgarul a trecut în carieră pe la Cernomoreţ Burgas, Lokomotiv Sofia şi Minyor Pernik, bifând şi două selecţii în echipa reprezentativă de tineret a Bulgariei. Cu toate astea, problemele lui Niculescu par să vină din altă zonă a terenului. "Clau-coach" a declarat în urmă cu câteva zile că şi-ar mai dori încă doi sau trei jucători, specificând şi posturile deficitare: fundaş central şi atacant. "Dacă ar fi să înceapă mâine campionatul, aş avea un prim «11» conturat în minte. Totuşi, eu cred că ar mai fi nevoie de doi-trei jucători, un fundaş central şi unul sau doi atacanţi", spunea Niculescu după egalul cu Skënderbeu Korce. Sâmbătă, la finalul partidei cu Grodig, antrenorul a fost mult mai drastic, într-o declaraţie oferită site-ului suporterilor, ucluj.ro. "Nici nu ştiu ce să mai spun după un meci în care nu m-a mulţumit absolut nimic. Vor pleca 7-8 jucători", a "tunat" tehnicianul.

După 0-1 cu Legia Varşovia, 0-0 cu SV Pasching (Austria, Liga a III-a), 0-0 cu Skënderbeu Korce (campioana Albaniei) şi 0-1 cu SV Grodig (Austria, Liga a II-a), "studenţii" vor mai disputa încă două partide amicale în stagiul din Austria, ambele cu echipe din Cehia. Conform programului oficial, azi clujenii o vor întâlni pe FC Teplice (locul 5), iar miercuri urmează să dea piept cu Dukla Praga (locul 6).

Mendy ratează tot cantonamentul

Rămas acasă din cauză că oficialii clubului nu au reuşit să-i obţină viza de intrare în Austria, Gaston Mendy nu va prinde nici partea a doua a cantonamentului. Senegalezul se antrenează de unul singur la baza sportivă "Clujana", urmând să revină alături de echipă abia la finalul săptămânii, când "studenţii" vor efectua primele antrenamente la Cluj. Pentru postul de fundaş stânga, Claudiu Niculescu îi mai are la dispoziţie pe Eduard Nicola şi brazilianul Bras.

Zotti are şanse să rămână

Portarul italian Carlo Zotti, testat de Claudiu Niculescu în ultimele partide de pregătire din Austria, are şanse destul de mari să fie păstrat în lot. Ultima dată la Bellinzona, în liga secundă elveţiană, Zotti s-a dovedit destul de sigur în meciurile disputate şi este văzut ca un concurent serios pentru Boşneag şi Matache, ultimul revenit după o accidentare care l-a ţinut mai bine de şase luni departe de gazon.

550.000 de euro

este cota de piaţă a bulgarului Plamen Krumov, jucător proaspăt transferat de Universitatea Cluj.

 

Etichete
Comenteaza