Doi luptători clujeni, campioni naţionali

Doi luptători clujeni, campioni naţionali
Doi luptători clujeni au ajuns campioni naţionali la seniori, weekendul trecut la campionatele naţionale de profil din Bucureşti.

Este vorba de Ana Maria Pavel şi Rareş Chintoan, acum campioni la categoriile 55 kilograme şi respectiv 120 kilograme, la copmpetiţia care a avut loc între 6 şi 8 iulie la Bucureşti. Totodată, luptătorul clujean Rareş Atofani a obţinut medalia de argint la aceeaşi competiţie. De altfel, acesta din urmă a reuşit calificarea şi la jocurile olimpice din Londra, după ce a cucerit medalia de argint la categoria 120 kilograme la ultimul turneu preolimpic de lupte libere din Helsinki. Chintoan este primul

Rares este primul luptător român calificat a treia oara consecutiv la Jocurile Olimpice, după ediţiile din Atena 2004 şi Beijing 2008. Chintoan este, totodată, şi cel mai medaliat luptător clujean în competiţiile internaţionale, unde a cucerit până acum patru medalii-  două de argint - la CE de juniori (anul 2000), CM de juniori (anul 2003) şi două de bronz - la CE de seniori (anii 2006 şi 2008). Împreună cu Bianca Răzor la atletism şi Corina Căprioru la judo, Chintoan este unul dintre cei trei sportivi clujeni calificaţi la olimpiadă.

Luptătorii sunt legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca.

Comenteaza