Răsturnare de situaţie: Păcurar rămâne la “U” şi va fi căpitan

Răsturnare de situaţie: Păcurar rămâne la “U” şi va fi căpitan
Alex Păcurar a ajuns la un acord cu oficialii Universităţii în ceea ce priveşte contractul său şi va îmbrăca tricoul cu numărul 10 şi în sezonul viitor. Mai mult, Niculescu l-a desemnat căpitan.

Universitatea a efectuat una dintre cele mai importante "mutări" ale verii, reuşind să ajungă la un acord cu Alex Păcurar. Mijlocaşul va rămâne la Cluj şi în sezonul care urmează, pe un salariu apropiat cu cel din sezonul trecut, iar antrenorul Claudiu Niculescu l-a motivat suplimentar, oferindu-i banderola de căpitan al echipei. Păcurar a mai avut oferte în această vară de la ŢSKA Sofia, dar şi de la două grupări din Liga I.

Universitatea şi-a prezentat ieri lotul pentru noul sezon la Grand Hotel Italia, un stabiliment de cinci stele din cartierul Bună-Ziua. "Nu cred în amicale şi prezentări însoţite de concerte. Am considerat că prezentarea unei echipe ca cea a Universităţii trebuie să aibă loc într-o locaţie specială", şi-a motivat Anamaria Prodan, preşedintele clubului, alegerea locaţiei pentru eveniment. Pe lângă lotul de jucători şi staff-ul tehnic, la prezentarea noului "U", a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Uioreanu. Prodan a explicat că o invitaţie similară i-a fost adresată şi primarului Emil Boc, dar edilul a fost reţinut de alte probleme şi n-a reuşit să ajungă. "Trebuie ca toţi cei care iubesc această echipă să contribuie la susţinerea ei, chiar şi printr-un abonament", a spus Uioreanu în faţa celor prezenţi, printre care şi aproximativ 30 de suporteri.

Marea surpriză a fost prezenţa lui Alex Păcurar, mijlocaş dat ca şi plecat de la Universitatea din cauza contractului său destul de mare. Luni seara, jucătorul s-a pus de acord cu oficialii clubului în ceea ce priveşte angajamentul, iar ieri a fost prezentat de către Claudiu Niculescu drept primul căpitan de echipă. "Am avut o discuţie cu Alex Păcurar. El a ales să rămână la Universitatea Cluj, să joace cu sufletul, aşa cum a făcut-o până acum. Eu am foarte mare nevoie de el, ştie asta. Va fi primul căpitan al echipei, i-am dat această responsabilitate. Sunt convins că îşi va face treaba", a spus "Clau-coach" despre mijlocaşul care a mai fost dorit în această vară de ŢSKA Sofia, dar şi de două cluburi din Liga I.

Tehnicianul a rămas optimist, în ciuda parcursului slab din amicale, pe care l-a pus şi pe lipsa omogenităţii în joc. Antrenorul a primit luni întăriri, în persoana fundaşului cipriot Christou Paraskeusas, un fotbalist cu 28 de selecţii în prima reprezentativă şi care a semnat un contract valabil pe un sezon cu opţiune de prelungire. Niculescu mai aşteaptă, încă, un atacant, existând şanse foarte mari ca Andrei Zăgrean să semneze cu "Şepcile roşii" după ce-şi va rezolva situaţia contractuală cu Politehnica Timişoara. "Chiar dacă rezultatele nu au fost satisfăcătoare, eu am încredere că putem face treabă bună. Au fost destul de multe probleme, foarte mulţi jucători nu se cunoşteau între ei. Sunt foarte mulţi fotbalişti noi, dar uşor, cu puţină răbdare, o putem scoate la capăt. Nu sunt îngrijorat, dar mă gândesc la campionat. Nu este uşor să pui pe picioare o echipă într-un timp aşa de scurt. Vom avea nevoie de puţin timp, dar am mare încredere că putem face treabă bună cu această echipă", a spus Niculescu. Cei 26 de jucători au fost prezentaţi pe rând, iar oficialii clubului au anunţat că ieri seara urma să ajungă la Cluj şi preparatorul fizic italian, Marco Curletti, care plecase în Italia pentru a-şi aduce familia. Totodată "Şepcile roşii" au ajuns la un acord şi cu mijlocaşul dreapta Apostol Muzac, acesta semnând un contract valabil pentru un sezon.

Tranzacţia Cluj - Petrolul, o enigmă

Rugată să comenteze modul în care s-a făcut trecerea "în masă" a celor 14 jucători de la "U" la Petrolul Ploieşti, Anamaria Prodan a declarat că nu ştie foarte multe despre subiect. "Cei care au plecat, au plecat de bunăvoie. În ultima perioadă lumea este interesată de ce s-a întâmplat în trecut. Jucătorii care au decis să plece au hotărât singuri. Eu am sosit când toţi plecaseră. Nu ştiu cum s-au transferat şi nici nu mă interesează. Eu sunt foarte interesată de ceea ce s-a întâmplat din momentul venirii mele. Echipa asta merge înainte. Jucătorii vin şi pleacă în general. Cu acordul lui Claudiu am adus un lot de jucători care au venit după mine în condiţii mult mai dificile decât le-ar fi oferit multe cluburi", s-a rezumat să spună Anamaria Prodan.

"Îţi dăm şase etape!"

Unul dintre fanii Universităţii prezenţi la evenimentul de ieri i-a răspuns Anamariei Prodan în momentul în care explica situaţia în care a găsit clubul şi a indus ideea că "U" se afla la un pas de colaps. "Jucătorii vin şi pleacă, noi ne-am mai luat "palme". Noi suntem alături de simbol, nu de jucători sau conducători. "U" nu va muri! Îţi dăm şase etape!", i-a transmis fanul. "Eu vă aştept lângă echipă şi sunt sigură că nu veţi fi dezamăgiţi", a răspuns Anamaria Prodan.

 

 

Etichete
Comenteaza