Falub, chemat să preia banca Universităţii Cluj

Falub, chemat să preia banca Universităţii Cluj
Antrenorul a avut o discuţie cu Anamaria Prodan şi e tentat să preia formaţia “şepcilor roşii”.

Adrian Falub a mai pregătit-o pe "U" Cluj şi a promovat echipa în Liga 1 în sezonul 2006-2007. De altfel, el este un specialist al promovărilor, reuşind aceeaşi performanţă cu Unirea Alba Iulia şi FCM Târgu Mureş.

Claudiu Niculescu a renunţat la banca tehnică după disputa cu Anamaria Prodan, iar managerul general al clubului a început căutările pentru un înlocuitor. S-au vehiculat mai multe nume, printre care Ionuţ Chirilă, Viorel Hizo sau Cosmin Contra, dar alesul este altul. „Visez ca într-o zi să jucăm pe un stadion Moina modern, plin de spectatori şi să se cânte Gaudemaus înainte de meci. Nimic nu poate fi mai frumos pe lumea asta". Vorbele îi aparţin lui Adrian Falub, datează din 2007 dintr-un interviu apărut în ucluj magazin, iar acum tehnicianul este aproape să-şi îndeplinească dorinţa.

Antrenorul s-a întâlnit ieri şi a negociat cu Anamaria Prodan detaliile unei colaborări şi este tentat să accepte propunerea primită. Falub este cunoscut drept un mare u-ist, fiind şi foarte apropiat de suporteri. Originar din Dej, el a început fotbalul în oraşul natal, după care, adolescent fiind, a ajuns la Universitatea Cluj în 1989. Aici a evoluat până în 1996, după care s-a transferat în Elveţia la FC Basel şi s-a întors la "U" în sezonul 1997-1998. Ca fotbalist a mai activat la Gloria Bistriţa, FC Naţional şi Digenis Morphou, din Cipru.

Din postură de antrenor, Adrian Falub a promovat-o pe "U" Cluj în Liga 1, în sezonul 2006-2007, terminând pe prima poziţie seria ligii a doua. Ulterior, el a părăsit echipa din lipsă de rezultate, fiind înlocuit cu Gigi Mulţescu. La vremea respectivă, Falub a şi promis că într-o zi se va întoarce să antreneze Universitatea , echipa sa de suflet.

După despărţirea de echipa „studenţilor" în 2007, tehnicianul a mai activat la Sportul Studenţesc, la Unirea Alba Iulia, pe care a promovat-o în primul eşalon, FCM Târgu Mureş, cu care a reuşit aceeaşi performanţă, Poli Iaşi, iar ultima dată a ocupat funcţia de director tehnic la UTA Arad.

Păcurar a plecat

Aşa cum ZIUA de CLUJ a anunţat în exclusivitate, mijliocaşul Alexandru Păcurar s-a transferat la CSKA Sofia. El a părăsit Clujul şi se va prezenta la antrenamentele bulgarilor în cel mai scurt timp. "A fost cea mai bună decizie, atât pentru club, cât şi pentru mine. Îmi pare rău, sper ca fanii să mă înţeleagă. Eu aveam şi un contrat destul de mare şi era greu de suportat", a spus Păcurar pentru ZIUA de CLUJ.

Chirilă: "Am propus un plan pe termen lung"

Un alt antrenor cu care s-a luat legătura pentru a prelua Universitatea este Ionuţ Chirilă. „Am avut o discuţie cu Anamaria şi am spus exact ce vreau. Nu doresc să mi se răstălmăcească vorbele, aşa cum s-a întâmplat. Eu vreau un plan pe câţiva ani. Într-o primă etapă am spus că trebuie făcută o selecţie la sânge, apoi trebuie să se consolideze ceva puternic, în al treilea an titlul în România, în al patrulea participarea în cupele europene, iar apoi, vânzarea de jucători, doi pe sezon, iar cei doi să fie înlocuiţi cu alţii. Clubul trebuie să ajungă să se autofinanţeze singur, la asta m-am referit eu şi asta este părerea mea. Nu am zis că vin şi vindem jucători, asta se face în timp, iar clubul trebuie să se autofinanţeze, repet. A fost o singură discuţie, nu ştiu ce se va întâmpla", a declarat Chirilă pentru ZIUA de CLUJ.

Contra şi Hizo au refuzat

Cosmin Contra şi „Dulăul" Hizo au mai fost pe lista lui "U" Cluj, dar ambii au spus pas. Contra a semnat cu o formaţia din liga a III-a din Spania, iar Viorel Hizo a refuzat propunerea. "Am avut în această vară şi alte propuneri foarte tentante. Nu se pune problema să vin la Universitatea", a spus Hizo.

 

 

Etichete
Comenteaza