Şeful bazei Clujana: «“U” să plătească sau punem sechestru pe tot!”»

Şeful bazei Clujana: «“U” să plătească sau punem sechestru pe tot!”»
Ziua şi problemele la “U”: administratorul bazei sportive a blocat echipamentele la vestiare, iar echipa nu se poate antrena.

Universitatea este datoare proprietarului bazei Clujana cu chiria şi utilităţile pe ultimele şapte luni. Ioan Puşcaş, cel care deţine complexul sportiv, s-a săturat să mai amâne plata datoriei şi a închis baza, dar cu tot ce era înăuntru, la vestiare: echipamente, mingi de joc şi lucrurile aferente sesiunii de pregătire. Clubul susţine că hotărârea lui Puşcaş este abuzivă.

Ieri după-masă, „studenţii" ar fi trebuit să efectueze un antrenament la baza sportivă Clujana. Surpriză! Asta pentru că în momentul în care jucătorii au ajuns la teren s-au trezit că nu sunt lăsaţi să facă antrenament. Mai mult decât atât, staff-ului şi personalului administrativ al clubului li s-a interzis accesul în incinta bazei, deşi la vestiare erau toate echipamentele fotbaliştilor şi cele aferente pregătirii. Chiria nu a fost plătită de şapte luni de zile, iar proprietarul bazei sportive, Ioan Puşcaş, a hotărât să pună lacătul. "Avem ordin judecătoresc. Ei nu au plătit un leu de şapte luni de zile, eu am plătit statului taxa pe valoarea adăugată, am plătit lumină, apă, eu nu ne-au dat nimic. Nimeni cu putere de decizie nu m-a contactat. Ei tot şantajează pe toată lumea şi cred că le merge. Noi vom pune sigiliu peste tot, facem sechestru, avocatul nostru se ocupă de asta. Am înţeles că sunt închise acolo lucruri personale ale fotbaliştilor, dar ele vor fi returnate, nu e nici un fel de problemă. Mai multe discutaţi cu avocatul, el se ocupă de caz", a tunat Ioan Puşcaş, care e stabilit în SUA de mai mulţi ani.

Contactat de ZIUA de CLUJ, avocatul care reprezintă firma Sport Complex Transilvan, Serghei Andone, susţine că decizia de a îngrădi accesul Universităţii la antrenamente este justificată, dar admite că societatea pe care o reprezintă nu are nici un temei legal de a închide echipamentele de antrenament. "S-a trimis o notificare la club prin care au fost anunţaţi că începând cu data de 1 septembrie nu mai au acces în bază, iar până pe 15 trebuie să plătească debitul. Dacă nu achită până pe 15, nu vor mai avea nici un fel de acces. Nu vrem să ţinem Universitatea Cluj pe loc, nu vrem să-i încurcăm cu nimic. În ceea ce priveşte echipamentele, nu există nici un ordin judecătoresc prin care să fie ţinute acolo, dar eu le-am transmis celor de la Universitatea să facă o adresă scrisă şi să ne solicite să le dăm, după care le răspundem. Aceasta este procedura. Dar repet, clubul a primit înştiinţare că se va ajunge aici şi credeţi-mă!. Nu are nimeni nici un interes să boicoteze activitatea lui "U" Cluj", a spus And one.

Clubul şi-a exprimat punctul de vedere pe site-ul oficial, susţinând că toată activitatea echipei este periclitată din cauza „sechestrului abuziv" asupra echipamentelor şi materialelor de antrenament. „Echipa Universitatea Cluj nu-şi mai poate desfăşura programul de antrenament deoarece întreg echipamentul şi materialele aferente sunt sechestrate în mod abuziv de firma SC Sport Complex Transilvan SRL, reprezentată de domnul administrator Puşcas Ioan, în baza sportivă Clujana. Cu toate că ne-a fost transmisă o notificare prin care ni se acorda un termen de plată până în 15.09.2012, din data de 30.08.2012 s-a interzis accesul reprezentanţilor societăţii noastre în baza sportivă.

Prin urmare ne vedem în imposibilitate de a ne desfăşura programul de antrenament cât şi de a disputa eventuale meciuri amicale sau oficiale. Menţionăm faptul că societatea noastra are datorii de 141678,94 lei, iar valoarea bunurilor sechestrate este de 712272,79 lei", se arată într-un comunicat emis de club.

 

 

Comenteaza