Ce spune asociaţia suporterilor "U" despre scandalul pornit de Prodan

Ce spune asociaţia suporterilor
Asociaţia suporterilor Universitatea Cluj spune că nu a fost manipulată de Anamaria Reghecampf, după ce aceasta din urmă a spus că a dezinformat opinia publică pentru a-i determina pe suporterii lui "U" să iasă în stradă". "Nu am fost manipulaţi de nimeni", spun suporterii pe site-ul ucluj.ro.

Asociaţia “Şepcile Roşii 1919” îşi exprimă punctul de vedere cu privire la evenimentele recente create de către conducerea Universitatea Cluj şi spune că acţiunile din ultimele două săptămâni "ale celor care se află la conducerea Universităţii Cluj" sunt caracterizate de o "lipsă de respect pentru istoria şi tradiţia de aproape un secol a acestui club". "Un astfel de gest lipsit de respect l-a constituit încercarea de mutare a acestui club într-un alt oraş, sub pretextul problemelor financiare, spun suporterii. Asociaţia arată că că protestele de săptămâna trecută aparţin exclusiv suporterilor şi condamnă "condamnă gesturile angajatei F.C. Universitatea Cluj, în persoana Anamariei Reghecampf".

"Suporterii nu au sensibilizat Municipalitatea la iniţiativa nimănui, chiar dacă angajata Anamaria Reghecampf a lăsat să se înţeleagă că ar fi meritul ei. Suporterii Universităţii Cluj nu au fost manipulaţi de nicio persoană sau grup de interese din viaţa politică, administrativă, sportivă şi mass-media", arată asociaţia.

Asociaţia “Şepcile Roşii 1919” prin cererea adresată Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi înregistrată cu numărul 229804/1 în data de 24.07.2012, a solicitat acestei instituţii declanşarea unui audit complet care să lămurească cele solicitate în adresa menţionată. Asociaţia face precizarea că acţiunile de protest faţă de vechea şi noua conducerea administrativă a clubului "nu doresc a fi interpretate ca gesturi de atragere a milei şi suportului financiar din partea autorităţilor locale". 

Amintim, directorul executiv al clubului, Anamaria Prodan, a ameninţat săptămâna trecută că va muta Universitatea la Buzău, unde i se pun la dispoziţie condiţii bune de antrenament şi joc, respectiv gratuitate pe stadion, pe baza de antrenament şi la cazare, în vreme ce la Cluj, spune Prodan, i s-au cerut chirii foarte mari pentru  utilizarea Cluj Arena, a bazei de antrenament Clujana şi pentru cazarea echipelor-oaspete. Suporterii "U" au ieşit în stradă timp de mai multe zile, în faţa Primăriei, şi i-au cerut primarului Emil Boc să acţioneze, chiar dacă instituţia are doar un procent redus din acţiunile clubului. Negocierile dintre municipalitate şi Prodan au adus primele rezultate: "U" poate folosi baza sportivă din parcul Babeş pentru antrenament şi cazare.

Anamaria Prodan a recunoscut ulterior că a folosit varianta Buzău în scopul de a-i scoate pe suporteri în stradă şi că l-a folosit şi pe primarul Emil Boc, pe care l-a înjurat şi ulterior şi-a cerut scuze pentru limbaj. Universitatea Cluj a fost evacuată de pe terenul de antrenament Clujana ieri, din cauza datoriilor clubului, şi nu mai are unde să se antreneze.

Etichete
Comenteaza