La doar 16 ani, o jucătoare de tenis din Cluj ajunge în sferturi de finale şi câştigă o competiţie peste Ocean

La doar 16 ani, o jucătoare de tenis din Cluj ajunge în sferturi de finale şi câştigă o competiţie peste Ocean
Jucătoarea clujeană de tenis de doar 16 ani Ilka Csoregi, legitimată la Winners Tennis Club, a participat la trei turnee în trei săptămâni, peste Ocean.

Csoregi a participat la trei turnee în ultimele săptămâni, este vroba de Canadian Open Junior Championships între 26 august şi 1 septembrie, US Open Junior Tennis Championships între 2 şi 9 septembrie şi U18 World Ranking Event Montreal, ce a avut loc între 10 şi 14 septembrie.

La primul turneu canadian, Ilka Csoregi s-a oprit în sferturi, unde a pierdut în fața Antoniei Lottner (GER), favorita numărul 1, scor 4-6, 4-6. La dublu, Ilka a făcut pereche cu Zarah Razafimahatratra din Madagascar, cele două ajungând până în penultimul act al turneului. Acolo au dat peste cuplul canadian Routliffe/Zhao (favoritele numărul 5), fiind învinse cu 6-3, 6-4.

Şi la US Open, Csoregi s-a oprit în sferturi, pe ambele tablouri. La simplu, aceeași Antonia Lottner (GER) s-a impus în fața Ilkăi, scor 6-3, 6-1, pentru ca la dublu, perechea româno-letonă Csoregi/Ostapenko să fie eliminată de cuplul kazako-rusesc Danilina/Kulichkova (favoritele numărul 1), cu scorul 3-6, 6-0 [11-9].

La U18 Canadian World Ranking Event însă, Csoregi a ajuns în finale, pe care le-a şi câştigat, unde a fost eliminată de americanca Kaitlyn McCarthy (4-6, 2-6), cea care avea să câștige turneul. La dublu, Ilka a făcut pereche cu americanca Christina Makarova, fiind favoritele numărul 1 ale competiției. Cele două tenismene și-au respectat statutul și nu s-au oprit decât în ultimul act, pe care l-au și câștigat. Ilka și Christina le-au bătut în finală pe canadiencele Charlotte Petrick/Erin Routliffe, scor 6-4, 2-6 [10-8].

În perioada următoare, Ilka Csoregi se va pregăti pe plan local, pe terenurile de la Winners Tennis Club, dorința ei fiind aceea de a acumula cât mai multă energie pentru competițiile următoare. Ilka Csoregi, care actualmente este cea mai bună tenismenă din România la categoria ei - locul 31 în lume, va participa în curând și la turnee pentru senioare.

Comenteaza