Trei goluri imaginare într-un meci urât pe Cluj Arena. Fanii i-au acuzat pe „studenţi" de blat!

Trei goluri imaginare într-un meci urât pe Cluj Arena. Fanii i-au acuzat pe „studenţi
Arbitrul Teo Crăciunescu şi-a bătut joc de partida de sâmbătă, avându-l „complice" pe asistentul Sebastian Stoianov. Centralul a dictat două penalty-uri pe care doar el le-a văzut, iar tuşierul a uitat să ridice fanionul la golul victoriei dinamoviste.

Universitatea şi Dinamo le-au oferit celor 9000 de oameni de pe Cluj Arena un spectacol ieftin, la care a contribuit din plin şi brigada de arbitri. Un meci slab calitativ, hulit de unii dintre spectatori, care şi-au acuzat favoriţii de non-combat, a fost stricat şi mai mult de arbitrul Teo Crăciunescu, „la pachet" cu asistenul Sebastian Stoianov.

Crăciunescu jr. l-a tratat cu indulgenţă pe dinamovistul Boubacar chiar în debutul partidei, după ce mijlocaşul a oprit ca la handbal o minge, în postură de ultim apărător. Senegalezul a primit doar galben, deşi s-ar fi impus chiar eliminare. Ca să compenseze, arbitrul de centru a dictat foarte uşor penalty la un duel dintre Pulhac şi Dinu. Atacantul clujean a marcat fără probleme şi „U" conducea într-un meci pe care părea că-l poate controla. După două ocazii dinamoviste, Drăghici a scăpat singur cu Naumovski, dar şi-a demonstrat limitele şi a ezitat să-l lobeze pe portar. A fost agăţat din spate de Pulhac, dar Crăciunescu a lăsat jocul să curgă, deşi avea circumstanţe de penalty (15). Olteanul a dictat 11 metri, însă în celălalt careu, într-un moment în care Erico avea prim-planul în faţa lui Dănciulescu, însă atacantul s-a prăbuşit teatral. „Corbul" a adus egalarea de la punctul cu var. Repriza secundă n-a adus forcingul gazdelor, cum s-ar fi aşteptat fanii de pe Cluj Arena, ci Dinamo a preluat controlul. „Studenţii" le-au permis adversarilor să combine în jumătatea lor, iar în minutul 63 dinamoviştii au reuşit să marcheze, dintr-o nouă fază făcută praf de brigada de arbitraj. Aflat într-un off-side evident, Nica a cominat cu Alex Curtean, iar mijlocaşul, la una dintre primele lui acţiuni de poartă, a înscris din centrul careului. Nici la 1-2 clujenii n-au reuşit să ducă jocul înspre poarta lui Naumovski. Totuşi, în minutul 83, când eşecul Universităţii era deznodământul aşteptat de toată lumea, Boubacar a făcut gafa etapei, servindu-l pe Viorel Dinu şi lăsându-l pe atacant singur cu Naumovski. Dinu a trimis, însă, puţin pe lângă poartă şi a alimentat scenariul fanilor care vedeau un non-combat al gazdelor.

Autorul marii ratări n-a scăpat de apostrofările fanilor nici în timp ce acorda interviurile de la „zona mixtă". „Sunteţi nişte blatişti ordinari!", i-a strigat un suporter. Dinu s-a rezumat doar să vorbească despre meci şi despre situaţia grea a echipei. „E un rezultat mincinos, se putea termina 2-2 fără probleme. N-am ştiut că golul doi a fost din ofsaid. Suporterii sunt îndreptăţiţi să fie supăraţi. Noi nu ne plângem de situaţie, aşa era încă de la început, din prima etapă, suntem obişnuiţi. Dacă jucam la pariuri nu mergeam cu taxiul acum, aveam şi eu o maşină. Rezistăm, trebuie să mergem la Mediaş, să ne luăm punctele înapoi", a spus golgheterul Universităţii, cu cinci goluri înscrise. Dulca a vorbit despre ratările incredibile ale jucătorilor săi, dar şi despre maniera de arbitraj, felicitându-l ironic pe Crăciunescu. „Nu e un lucru bun să pierzi două meciuri. Am avut o repriză bună, am reuşit să conducem, dar din păcate am pierdut. Am avut momente bune, am avut două faze foarte mari, ale lui Drăghici şi Dinu... Asta e, trebuie să fim puternici şi să revenim cât mai repede. Nu vreau să comentez arbitrajul, vreau să spun că chiar dacă am pierdut am luptat, ne-am creat ocazii. Sunt dezamăgit pentru că puteam obţine un punct. Dacă golul de 1-2 a fost din ofsaid îl felicit pe domnul arbitru pentru că a reuşit să strice încă un joc", a spus şi antrenorul.
„U" rămâne, astfel, cu 11 puncte şi se menţine la şase puncte de ultimul loc retrogradabil.

Acuză lipsa banilor

Ultimele două înfrângeri ale Universităţii nu sunt singura problemă a jucătorilor. Un apropiat al echipei a povestit pentru ZIUA de CLUJ că fotbaliştii se concentrează din ce în ce mai greu la meciuri şi antrenamente, în condiţiile în care nu există nici o speranţă că ar urma să-şi primească salariile. „Lui Dulca îi e din ce în ce mai greu să-i motiveze. Sunt jucători care n-au bani nici măcar să iasă la o pizza în oraş cu familia, alţii care trăiesc cu teama că urmează să fie evacuaţi din apartamente. E dificil să joci când nici măcar nu există promisiunea că o să-ţi primeşti salariul", a povestit o persoană din anturajul clujenilor. Fotbalitşii au încasat o mică parte din salariul aferent lunii iulie la finalul lui august, majoritatea primind 10 sau 20 la sută din sumă. Ionuţ Boşneag, Florin Matache şi Claudiu Niculescu nu au fost trecuţi pe statele de plată, în timp ce Zsolt Szilagyi a refuzat să-şi ridice banii în semn de solidaritate cu colegii săi neplătiţi.

 

Etichete
Comenteaza