Meciul suferinţei: Mediaşul şi “U” luptă pentru puncte şi supravieţuire

Meciul suferinţei: Mediaşul şi “U” luptă pentru puncte şi supravieţuire
Gaz Metan a pierdut ultimele trei partide din Liga I, iar clujenii vin după două înfrângeri consecutive, ambele acasă. Meciul direct, de azi, poate trimite una dintre cele două echipe în subsolul clasamentului.

După o săptămână în care s-au aflat mai mult pe drumuri decât pe terenul de antrenament, „studenţii" joacă azi la Mediaş, cu Gaz Metan, o echipă care a pierdut ultimele trei partide de campionat. Nici Universitatea nu stă mai bine, cu două eşecuri consecutive pe teren propriu în Liga I, astfel că întâlnirea de azi e un veritabil duel pentru supravieţuire. Echipa care pierde se va afunda destul de serios în subsolul clasamentului. Gaz Metan - „U" începe la ora 17:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Universitatea vine după două meciuri pierdute în campionat, ambele acasă, la care se adaugă şi înfrângerea din Cupa României, 1-2 cu Delta Tulcea. Situaţia sportivă a echipei lui Cristi Dulca pare să se identifice din ce în ce mai mult cu starea dezastruosă în care se află clubul. În cele trei luni de când au venit la „U", „studenţii" au încasat doar o parte infimă din salarii, iar unii dintre ei se plâng că au mari probleme financiare. „Încerc să-i motivez cât pot în situaţia dată şi să scoatem maximum din fiecare joc. Orice punct e excelent pentru noi", a explicat antrenorul „studenţilor". Surse din interiorul clubului povestesc că echipa a avut dificultăţi destul de mari şi pentru obţine fondurile necesare deplasării la Mediaş şi a existat riscul ca jucătorii să plece chiar în ziua meciului, asemenea echipelor din Liga a III-a. „S-a rezolvat în ultimul moment, dar nu ştim cât o mai putem duce de pe o zi pe alta", a spus sursa citată.

Totuşi, Dulca are parte şi de veşti bune înainatea meciului de azi. Cu excepţia lui Ionuţ Năstăsie, toţi jucătorii sunt apţi pentru duelul de la Mediaş, unul din care antrenorul anunţă că vrea să obţină maximum, adică toate punctele. „Va fi foarte greu în faţa unei echipe experimentate, care vine după un parcurs dificil şi care va face tot ce e posibil pentru a câştiga. Au un antrenor foarte bun, dar pe mine mă interesează mai mult ce se întâmplă la noi. Nu mai avem probleme de lot, cu excepţia lui Năstăsie, jucătorii care n-au făcut deplasarea la Tulcea s-au pregătit foarte bine, aşa că sunt optimist", a conchis Cristian Dulca.

Acesta ar putea folosi următorul „11" pentru partida de azi:

Balauru - Ciupe, Erico, Paraskevas, Lupu - Pătraşcu, Gheorghe - Paulinho, Dinu, Dos Santos - Cleiton.

În sezonul trecut, „Şepcilor roşii" au spulberat Mediaşul în ambele întâlniri, câştigând cu 5-2 în deplasare, respectiv 3-0 pe Cluj Arena. În perioada în care „U" îşi disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Mediaş, echipa clujeană a fost învinsă de numai două ori în propriul fief, 1-2 cu FC Timişoara, respectiv 1-2 cu Rapid, ambele partide contând pentru sezonul 2010-2011.

Comenteaza