„U" rămâne pe Cluj Arena, Buzăul e în „stand-by"

„U
Mutarea echipei la Buzău a fost blocată, cel puţin pentru moment, de către Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al Universităţii. Totuşi, situaţia s-ar putea schimba complet dacă discuţiile privind vânzarea clubului nu se vor materializa.

Victoria obţinută contra Ceahlăului vineri, pe Cluj Arena, a adus, măcar pe plan sportiv, linişte în tabăra „studenţilor". Deşi s-a vehiculat că jocul cu echipa nemţeană ar fi ultimul pe care clujenii l-au disputat pe stadionul de lângă Parcul Central în acest tur de campionat, surse din interiorul clubului susţin că, pentru moment, nu se pune problema mutării echipei. Săptămâna aceasta ar putea fi decisivă pentru viitorul Universităţii.

Acţionarul majoritar, Ioan Mărginean, a blocat săptămâna trecută cererea oficială pe care Anamaria Prodan, fostul director executiv, vroia să o facă la Liga Profesionistă pentru disputa meciul cu Ceahlăul Piatra-Neamţ la Buzău, spun aceleaşi surse. Din câte se pare, cel poreclit „Limoniu" aşteaptă rezultatul negocierilor purtate pentru vânzarea echipei, pentru a trasa viitorul echipei. „Dacă echipa nu se vinde, sunt şanse mari ca meciurile de acasă să se mute la Buzău, acolo unde, conform protocolului, nu se plăteşte nici chirie şi nici utilităţi. Datoriile către Cluj Arena sunt destul de mari, iar din încasările din bilete e imposibil să le plăteşti. În plus, mai arzătoare sunt cheltuielile de zi cu zi, există datorii inclusiv la utilităţi şi riscul să rămânem fără curent la sediul clubului", ne-a declarat o persoană din anturajul clubului. Arena „Gloria" din Buzău a fost omologată joi pentru partidele din Liga I, la solicitarea făcută de Anamaria Prodan în urmă cu câteva săptămâni, atunci când a semnat protocolul cu autorităţile locale.

Eventuala despărţire a Universităţii de Cluj nu este privită cu ochi buni nici de antrenorul Marius Popescu, dar nici de jucătorii Universităţii. „Când spui „U" spui Cluj, aşa că nu poţi să te gândeşti ca echipa să-şi mute casa în alt oraş. Sunt multe probleme, dar încercăm să le rezolvăm. Mă bucur că jucătorii s-au concentrat timp de 90 de minute şi am reuşit să obţinem această victorie foarte importantă. Eu am învăţat, încă de pe vremea când eram jucător, că e bine să-ţi laşi problemele la poarta stadionului, iar după 90 de minute le preiei şi le rezolvi, dacă poţi", a spus Marius Popescu, la finalul primei victorii obţinute în calitate de antrenor principal în Liga I. Nici Paulinho nu s-a arătat deloc încântat de posibilitatea ca „U" să-şi schimbe casa. „Eu vreau să jucămîn Cluj, aici ne simţim foarte bine, aici sunt fanii. Sperăm ca într-o bună zi să se rezolve şi situaţia noastră, clubul să fie cumpărat de un investitor, iar noi să facem performanţă", a spus mijlocaşul portughez.

Surse din interiorul clubului clujean susţin că în aceste zile se poartă discuţii pentru preluarea pachetului majoritar, cel mai interesat fiind un om de afaceri din afara Clujului. În cazul în care negocierile vor pica, există posibilitatea ca societatea FC „U" SA să intre în insolvenţă, iar echipa să se mute la Buzău, unde costurile sunt mai mici.

Etichete
Comenteaza