Suporterii Universităţii mărşăluiesc în centrul Clujului. I-au dat un ultimatum lui Boc VIDEO

Suporterii Universităţii mărşăluiesc în centrul Clujului. I-au dat un ultimatum lui Boc VIDEO
Sute de suporteri s-au adunat deja pentru marşul împotriva preluării echipei Universitatea Cluj de către Anamaria Prodan.

În aceste momente suporterii Universităţii au început să se adune în zona pietonală Eroilor. Suporterii sunt de toate vârstele, de la copii căraţi în braţe de părinţi până la persoane cu etate respectabilă. Până în acest moment s-au adunat aproximativ 300 de persoane. Deocamdată e linişte şi se zvoneşte că jucătorii Universităţii vor veni la miting, deşi Anamaria Prodan le-ar fi interzis acest lucru.

17:30 Aproximativ 750 de fani sunt răsfiraţi pe pietonala Eroilor. Spre deosebire de ultimele mitinguri, când fanii erau mai agitaţi, momentan este linişte totală. Suporterii nu au nici pancarte, deocamdată. Un detaşament de jandarmi este înşirat între suporteri şi cele două benzi deschise circulaţiei auto, pentru ca aceştia să nu perturbe traficul.

17:42 Suporterii Universităţii Cluj nu au ajuns încă la protest. Din informaţiile noastre fotbaliştii au fost supuşi în vestiar, după antrenament, la un control antidoping inopinat.

17:55 Suporterii au început să se adune într-un singur loc. Prima scandare a fost "U Cluj nu moare" şi suporterii au afişat un banner cu acelaşi mesaj.

18:02 Grupul nu a pornit încă în marş, dar se cântă pe pietonală. Sunt peste 1.000 de suporteri, care au scandat şi înjurături la adresa Anamariei Prodan, cea care şi-a anunţat internţia de a prelua clubul.

18:22 Masa de aproximativ 1500 suporteri a pornit pe pietonala Eroilor spre Teatrul Naţional. Ei cântă pentru echipă, dar şi împotriva Anamariei Prodan

18:26 Mitingul numără acum peste 2.000 de suporteri; printre ei e şi căpitanul "de suflet" al echipei de fotbal, Szilagyi Zsolt, şi antrenorul cu portarii Emil Szolomajer. Grupul a ajuns în faţa cinematografului Victoria.

18.36 Bannerul "U Cluj nu moare" a fost desfăşurat în faţa Instituţiei Prefectului. Suporterii cântă "Haide U, te iubim cu sufletul". Circulaţia pe bulevardul 21 Decembrie e blocată: sunt 4 troleibuze şi un autobuz care nu pot trece de suporteri. Circulaţia e blocată total spre cartierul Mănăştur.

18:40 Suporterii sunt în faţa hotelului Victoria şi cântă "Ieşiţi afară dacă vă doare, facem ravagii, U Cluj nu moare".


18:45 Suporterii au plecat spre Primărie pe bulevardul 21 Decembrie. Pe lângă trivialităţi la adresa Anamariei Prodan, a lui Ioan Walter şi a lui Ioan Mărginean, ei scandează "Clubul suntem noi".

18:50 O parte dintre fani strigă "Afară cu ungurii din ţară".

19:00 Primii suporteri au ajuns în spatele bisericii "Sf. Mihail": "Ion Moina e casa noastră". Puţin mai devreme, un jandarm l-a bruscat pe un adolescent care participă la miting, dar din fericire lucrurile nu s-au agravat.

19:15 De circa 10 minute grupul nu a mai înaintat, find oprit pe strada Memorandumului.

19:16 Trei suporteri au fost ridicaţi de jandarmi după ce au aprins fumigene care alcătuiau tricolorul României.

19:17 Grupul de suporteri s-a pornit şi va ajunge în câteva minute la Primărie.

19:19 Fanii au ajuns în faţa Primăriei. Circulaţia auto nu e blocată. "Voi priviţi cu nepăsare, noi strigăm "U Cluj nu moare!"

19:20 O parte dintre suporteri s-au aşezat în func pe carosabil, dar fără a bloca circulaţia maşinilor.

19:29 Grupul de suporteri s-a ridicat de pe carosabil şi, pornind spre Casa de Cultură a Studenţilor, l-au înjurat pe Emil Boc şi i-au dat un ultimatum: "Emil Boc, fă ceva, că aprindem Primăria!"

19:31 A fost înjurat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, după care suporterii au scandat, îndemnându-se să meargă acasă la Emil Boc. "Uioreanu şi cu Boc, un ţăran şi-un dobitoc", au scandat suporterii.

19:35 Suporterii chiar nu au glumit, au vrut să vireze spre Biblioteca Centrală Universitară pentru a urca în cartierul Zorilor unde locuieşte Emil Boc, dar jandarmii au intervenit şi i-au oprit, direcţionându-i spre centrul pieţei Lucian Blaga.

UPDATE Suporterii au ocupat minute bune piaţa Lucian Blaga, s-au aşezat pe jos şi au blocat întreaga circulaţie din zonă. Jandarmii au ridicat două persoane care se pare că nu aparţineau grupului de suporteri, care au fost legitimate şi apoi reţinute într-unul dintre autovehiculele Jandarmeriei.

Un alt conflict a fost pe punctul de a izbucni chiar în faţa Casei de Cultură a Studenţilor, unde un jandarm i-a înjurat de mamă pe câţiva fani. Totuşi, după puţin timp manifestaţia a luat sfârşit iar suporterii s-au îndreptat spre casă.

Rămâi pe ziuadecj.ro pentru toate amănuntele, fotografii şi imagini video


Etichete
Comenteaza