Marş pentru salvarea Universităţii: "Voi priviţi cu nepăsare, noi strigăm că «U» nu moare!" FOTO

Marş pentru salvarea Universităţii:
Aproximativ 2000 de suporteri s-au strâns în această în centrul Clujului într-o tentativă disperată de a trage un semnal de alarmă la adresa autorităţilor asupra situaţiei echipei, aproape de mutarea la Buzău şi de dispariţie.

Iminenta reinstalare a Anamariei Prodan, de data asta ca patron al Universităţii, mutare coroborată cu exilul echipe la Buzău, i-a scos din nou pe fani în stradă. Aproximativ 1500-2000 de suporteri au mărşăluit aseară prin centrul Clujului pentru a sensibiliza factorii de decizie din oraş asupra situaţiei dramatice în care a ajuns echipa. Primarul Emil Boc şi Horia Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean, au fost printre cei apostrofaţi de fani. "Voi priviţi cu nepăsare, noi strigăm că <<U>> nu moare!", a fost mesajul zilei.

ziuadecj.ro a transmis evenimentul în format LIVE TEXT.

Bineînţeles, "urările de bine" s-au îndreptat spre Anamaria Prodan, un personaj care a ajuns să fie cel mai hulit din istoria recentă a Clujului. Acţionarul majoritar Ioan Mărginean, zis "Limoniu", nu a fost uitat nici el de către fanii strânşi în centrul oraşului. "Sufletul şi inima Universităţii sunt aici, în Cluj. Dacă pleacă ceva din oraş, acela nu va fi "U" Cluj. Universitatea e aici de aproape o sută de ani, e ca şi cum cineva ar muta Coloana Infinitului din Târgu-Jiu", a spus Bogdan Blaga, unul dintre liderii suporterilor, la Realitatea TV Cluj. Fanii au străbătut tot centrul municipiului şi s-au oprit în faţa Primăriei, unde au cerut implicarea lui Boc, dar şi a preşedintelui CJ, Horia Uioreanu. Cei doi nu se află tocmai în graţiile fanilor: "Emi Boc fă ceva, că ardem Primăria" sau "Uioreanu şi cu Boc, un ţăran şi-un dobitoc!", au scandat suporterii. Mitingul s-a încheiat după aproximativ trei ore. Cinci fani ai Universităţii au fost reţinunţi de jandarmi şi legitimaţi.

Deşi, iniţial, şi-au anunţat prezenţa la miting, fotbaliştii nu au mai ajuns după ce, spun sursele noastre, conducerea le-ar fi transmis că n-ar fi o mutare inspirată din partea lor. Totuşi, deşi au fost supuşi unui control anti-doping inopinat la finalul antrenamentului de ieri, alături de restul lotului, "unicul căpitan", Zsolt Szilagyi, portarul Ionuţ Boşneag sau antrenorul cu portarii, Emil Szolomajer, au mărşăluit alături de fani. La protest a luat parte şi fosta mare glorie a "studenţilor", Remus Câmpeanu.

Boc ţine de palmares şi brand, Uioreanu lasă cale liberă pe Cluj Arena

Emi Boc, primarul municipiului, a declarat astăzi că salvarea Universităţii poate veni doar din partea unui investitor, şi a dat asigurări că brandul şi palmaresul nu vor părăsi oraşul. "Soluţia pentru Universitatea Cluj este un investitor, care să ducă mai departe finanţarea Universităţii. Nu este uşor de găsit, mai ales în aceste vremuri, încă, se pare, destul de grele, pentru că-i vorba de multe milioane de euro în joc. Bani mai mulţi sau mai puţini unii au, alţii n-au - din acest punct de vedere, este o chestiune care ţine de o componentă financiară - dar brandul, palmaresul, aceste lucruri sunt ale Clujului, sunt ale Universităţii. Ele nu vor putea fi luate indiferent de discuţiile care au loc", a spus Boc. În schimb, Horia Uioreanu a anunţat ieri că echipa va avea acces pe Cluj Arena în ciuda datoriilor pe care le are clubul pentru chirie. "Momentan avem un contract în derulare, n-au primit nici un fel de restricţie de a merge pe stadion, deşi există nişte datorii. N-a fost nici o discuţie din partea dânşilor de a renegocia contractul. Dacă dânşii au o propunere, sunt bineveniţi la orice discuţie, cum au fost şi până acum. Aştept un pas din partea lor, pentru că ei trebuie să ştie exact ce vor să facă. Văd că săptămânal se anunţă o altă destinaţie pentru echipă. Din punctul nostru de vedere, sprijinim în continuare echipa, au loc pe stadion, pot să joace cât doresc, important e să şi câştige", a spus Uioreanu.

Alin ŞUTEA
Cătălin SUCIU

Etichete
Comenteaza