Cum a ajuns 1 milion de euro în conturile CFR-ului, fără niciun efort

Cum a ajuns 1 milion de euro în conturile CFR-ului, fără niciun efort
| Foto: CFR Cluj Facebook

În conturile clubului CFR Cluj au ajuns recent 800.000 de euro, fără ca echipa lui Dan Petrescu să fi pus piciorul pe minge. Nu demult au mai intrat 200.000 de mii datorită unui jucător care a evoluat un singur sezon în Gruia.

Este vorba despre un meci din peninsulă, din Serie A care i-a băgat în cont CFR-ului suma uriaşă. Mai exact Cagliari a învins-o, în deplasare, pe Sassuolo, scor 2-0, într-un meci din cadrul penultimei etape din acest sezon de Serie A (cea cu numărul 37). 

Care este legătura cu echipa din Gruia? Portarul lui Cagliari, Simone Scuffet. În urma victoriei, trupa din Sardinia la care este legitimat fostul CFR-ist s-a salvat matematic de la retrogradare și, implicit, și-a asigurat menținerea în prima ligă a fotbalului italian și în stagiunea următoare, a transmis digisport.ro.  

Tocmai salvarea lui Cagliari de la retrogradare i-a adus lui CFR Cluj suma de 800.000 de euro. CFR Cluj a decis în vara trecută să-l vândă pe Simone Scuffet (27 de ani) la Cagliari pentru două milioane de euro.

Dar pe lângă suma de transfer, ardelenii au decis să mai treacă în contractul goalkeeperului cu formația din Sardinia o clauză conform căreia clubul din Gruia trebuie să încaseze nu mai puțin de 800.000 de euro dacă Cagliari se salvează de la retrogradare în acest sezon. În cursul zilei de duminică, 19 mai, s-a și întâmplat, iar Caligari e bună de plată.

Mai mult, pe lângă cei 800.000 de euro pe care îi va încasa în perioada imediat următoare, CFR Cluj a mai primit 200.000 de euro din partea formației din Serie A pentru că Scuffet a bifat deja peste 10 prezențe ca titular în poarta lui Cagliari în decursul acestei stagiuni. 

Simone Scuffet a evoluat timp de un sezon pentru CFR Cluj, timp în care a strâns 49 de partide, iar în 19 dintre acestea nu a primit gol.

CITŞTE ŞI: La jumătate de an după transfer, CFR Cluj încă beneficiază de pe urma lui Simone Scuffet

Comenteaza