11,5 milioane de euro mutaţi de la Cluj la Ploieşti

11,5 milioane de euro mutaţi de la Cluj la Ploieşti
Cei 14 jucători de la “U” Cluj care au semnat sau urmează să semneze cu Petrolul Ploieşti sunt cotaţi de site-ul de analiză a pieţei fotbalistice transfermarkt.de la peste 11,5 milioane de euro, dintr-un total de 15,7 milioane, la cât se ridică lotul clujean.

Plecarea lui Florian Walter în umbra acţionariatului Petrolului sărăceşte clubul Universitatea cu 14 jucători care au semnat sau urmează să-şi pună semnătura pe contractul cu formaţia prahoveană. Conform site-ului de analiză a pieţei fotbalistice transfermarkt.de, valoarea totală a jucătorilor care au părăsit Universitatea sau urmează să o facă se ridică la 11,5 milioane de euro.

Adrian Cristea, unul dintre primii jucători care au acceptat "trocul", este cel mai bine cotat dintre fotbaliştii care vor evolua la Petrolul începând din vară. Valoarea "Prinţului" ajunge la 1,7 milioane de euro, el fiind în primii 20 de jucători din Liga I din acest punct de vedere. Mijlocaşul s-a aflat în această iarnă pe lista mai multor cluburi din Ucraina şi Rusia, cei de la FK Krasnodar arătându-se cei mai interesaţi de aducerea "internaţionalului", pentru care ar fi înaintat o propunere de 1,5 milioane de euro. Constantin Grecu, un alt jucător care a semnat fără să clipească cu noua grupare a lui Walter, a fost şi el pe lista mai multor cluburi din estul Europei în această iarnă. Conform unor informaţii din interiorul clubului, fundaşul stânga ar fi avut la acea vreme o ofertă care s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, mai ales că a bifat şi două selecţii în echipa naţională a României. În pauza dintre tur şi retur, clubul clujean a mai avut oferte pentru Laurenţiu Marinescu şi Lukasz Szukala, de 1,7 milioane de euro în total, pe care le-a refuzat în ideea de a ataca Europa.

Practic, în momentul în care toţi jucătorii semnează cu Petrolul, la gruparea ploieşteană va exista o infuzie de aproximativ 11,5 milioane de euro, cu 4 milioane mai mult faţă de suma cu care a creditat Florian Walter clubul clujean. Restul investiţiei omului de afaceri la Cluj a fost convertită în pachetul său de acţiuni care a ajuns la 98 de procente. În ceea ce priveşte contingentul "petrolist", există în continuare jucători care ezită să-şi mute locul de muncă la Ploieşti. Aceştia sunt, susţin ultimele informaţii, Gicu Grozav, Lukasz Szukala şi George Galamaz. Primul a declarat în repetate rânduri că şi-ar dori să continue la "U", însă a fost "sfătuit" de mai mulţi oameni din fotbal să plece la Ploieşti, unde ar avea ocazia să se bată pentru un loc de Europa şi ar rămâne în atenţia naţionalei. Szukala le-a spus unor apropiaţi că nu ar dori să plece din Cluj şi din Ardeal, în timp ce Galamaz se află în proces cu huliganul din galeria "Lupilor galbeni", Dragoş Enache, care l-a lovit cu pumnul în timpul unui meci dintre Petrolul şi Steaua. Galamaz solicită daune morale de câteva sute de mii de euro pe care, spunea el, îi va dona pentru acţiuni de caritate. Oficialii ploieşteni au declarat că vor purta o discuţie cu fanii pentru a calma apele faţă de fundaşul central. În ciuda nehotărârii lor, este de aşteptat ca, până la urmă, cei trei să semneze cu echipa ploieşteană.

"Bursa" celor 14 care părăsesc Clujul

1. Mircea Bornescu 700.000 de euro*
2. Lukasz Szukala** 900.000 de euro
3. George Galamaz** 900.000 de euro
4. Constantin Grecu 950.000 de euro
5. Sebastian Achim 650.000 de euro
6. Ovidiu Hoban 900.000 de euro
7. Marian Cristescu 750.000 de euro
8. Dorinel Popa 600.000 de euro
9. Adrian Cristea 1.700.000 de euro
10. Laurenţiu Marinescu 1.000.000 de euro
11. Sebastian Cojocnean 800.000 de euro
12. Tony Nwakaeme 875.000 de euro
13. Gicu Grozav ** 750.000 de euro
14. Vlad Morar 100.000 de euro

*Preţul jucătorilor conform portalului transfermarkt.de, cel mai important site de analiză a pieţei fotbalistice.
**Cei trei jucători sunt încă indecişi în ceea ce priveşte transferul la Petrolul.

15,7 milioane

de euro este valoarea totală a lotului Universităţii Cluj, conform site-ului de analiză a pieţei fotbalistice transfermarkt.de.

(D.S.)

 

Etichete
Comenteaza