Foto 14 medalii pentru Cluj, la Cupa Internaţională de Karate din Austria

14 medalii pentru Cluj, la Cupa Internaţională de Karate din Austria

Dintr-o neconcordanţă de comunicare, a trecut aproape neobservat un succes peste aşteptări ale tinerilor sportivi clujeni la Karate, stilul fudokan, obţinut recent la Cupa Internaţională de Karate din Austria, la Gaenserdorf.

Precedat de un seminar tematic, coordonat de prof. dr. Higashiyana sensei Iliya Iorga (10 dan), concursul a reunit la start 148 de tineri sportivi din opt ţări: Austria, România, Serbia, Slovenia, Italia, Ungaria, Cehia şi Germania.

România a fost reprezentată cu cinste de două cluburi sportive:

  •  „FOCUS” din Cluj – Napoca, avându-o ca antrenoare (sensei) pe prof. Sorana Herţa (4 dan), cu şapte sportivi, şase de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai şi unul de la Colegiul Naţional George Coşbuc;
  • „ENERGYFIT”, din Braşov, cu patru sportivi.

Foarte tinerii sportivi ai Clubului „Focus”, din Cluj – Napoca, au obţinut 14 medalii: 5 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz, la cele patru probe evaluate în concurs, individual sau pe echipe.

Cei şapte sportivi de performanţă, care au repreyentat cu cinste şcolile din care fac parte, municipiul Cluj – Napoca şi România, desigur sunt: Andrei Fălcuşan, Cristiana Haţegan, Andrada Blaga, Riana Hui, Ştefan Haţegan, Bogdan Alexandru şi Andreea Kerekeş.

(articol de Iuliu Pop)

Comenteaza