20 de cartonașe într-un singur meci la EURO 2024 / RECORD absolut stabilit de un arbitru român

20 de cartonașe într-un singur meci la EURO 2024 / RECORD absolut stabilit de un arbitru român
| Foto: https://sportpesurse.ro/

Istvan Kovacs a stabilit un record absolut la EURO 2024. A dat 20 de cartonașe într-un singur meci în partida Cehia - Turcia. 

Istvan Kovacs (39 de ani) a arbitrat până acum două meciuri la EURO 2024, mai întâi Slovenia Serbia 1-1, apoi Cehia - Turcia 1-2, ambele în faza grupelor. 

Istvan Kovacs a fost criticat pentru prestația din meciul Cehia - Turcia, unde a dictat nu mai puțin de 18 cartonașe galbene și două roșii, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată într-un meci de la un Campionat European.

După faza grupelor, Istvan Kovacs n-a mai primit niciun meci pentru optimile de finală de la Campionatul European din Germania. Nici în sferturile de finală de la EURO 2024 Istvan Kovacs nu va fi pe teren, joi, pe site-ul UEFA fiind publicate numele tuturor celor patru arbitri care au primit meciuri în sferturi, după cum urmează: 
Spania - Germania, 5 iulie - Anthony Taylor (Anglia)
Portugalia - Franța, 5 iulie - Michael Oliver (Anglia) 
Anglia - Elveția, 6 iulie - Daniele Orsato (Italia) 
Olanda - Turcia, 6 iulie - Clement Turpin (Franța) 

UEFA l-ar fi anunțat deja pe Istvan Kovacs, conform surselor ProSport, că nu va mai primi niciun meci la Euro 2024. Un anunț oficial al UEFA va veni abia vineri despre mai mulți arbitri care au ieșit din schema fazelor finale, a mai transmis ProSport.

Comenteaza