A ales şcoala, iar Federaţia l-a sancţionat dur. "Sperăm să îi limităm suspendarea"

A ales şcoala, iar Federaţia l-a sancţionat dur.
Tânărul baschetbalist la Universităţii BT Bogdan Pogăcean a fost suspendat de FRB pe o perioadă de şase luni, ca urmare a faptului că a absentat la naţionala under 20. Federalii nu au fost impresionaţi că tânărul dorea să dea admitere la facultate.

Membrii Biroului Federal au decis că sancţiunea stabilită la şedinţa anterioară să rămână valabilă. Astfel, Pogăcean va putea juca din nou în martie.

”Eu nu am cum să comentez nişte decizii ale Biroului federal, nu am nici o putere. De aceea sunt puşi în Biroul federal să ia nişte decizii. Părerea mea este că demult trebuiau luate aceste decizii, nu trebuiau să înceapă cu Pogăcean. Au mai fost şi alţii care au scăpat. Probabil acum, cu noua conducere a federaţiei, se încearcă să nu se piardă situaţia de sub control. A fost decizia lui de a nu se prezenta la lot. După părerea mea, la educaţie fizică putea să vină după lot şi să dea admitere şi nu era nicio problemă. Dacă dorea ceva, putea să facă sport, putea să le împace pe toate”, este de părere antrenorul lui ”U” BT Cluj, Dorin Pintea.

În ceea ce priveşte prezenţa sportivului în lotul "alb-negrilor", tehnicianul a precizat că acest lucru va rămâne să se stabilească în cadrul echipei şi să vadă ce îşi doreşte şi el.

”Sunt nişte facilităţi pe care jucătorii români, respectiv cei care sunt încă şcolarizaţi, le au din partea statului român. Vorbim de cei de la loturile naţionale şi care dau un BAC special. Toţi cei care participă la examen au obligativitatea de a merge la loturile naţionale. Bogdan a susţinut BAC-ul special şi a dorit să dea la facultate, ceea ce mi se pare normal. Deoarece nu s-a prezentat la lot, fiind în concursul de admitere, federaţia nu poate să facă un caz special, însă vom vedea dacă reuşim să îi limităm suspendarea pentru că nu este vorba de rea-voinţă, de a face ceva împotriva cuiva. Familia lui a decis că doreşte neapărat să dea la facultate acum. Bogdan va rămâne în continuare în lotul nostru şi se va antrena cu noi", a spus preşedintele executiv al lui "U" BT Cluj - Napoca, Mircea Cristescu.

Bogdan Pogăcean a fost admis în această vară la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş – Bolyai la specializarea Sport şi performanţă motrică.

Regulamentul 16.26 în ceea ce priveşte convocarea la echipa naţională prevede următoarele:

a) Dacă un jucător senior convocat la lotul naţional nu participă la acţiunile lotului (nemotivat) nu va avea drept de joc în Liga Naţională de Baschet şi nici în Cupa României timp de 6 luni. În caz de recidivă sancţiunea se dublează, respectiv 12 luni.

b) Dacă un jucător junior convocat la lotul naţional nu participă la acţiunile lotului (nemotivat) nu va avea drept de joc în CN timp de 6 luni. În caz de recidivă sancţiunea se dublează, respectziv 12 luni.

Comenteaza