A doua victorie din Europe Cup pentru baschetbaliștii clujeni. U-BT a întrecut Gaziantep la o diferență de un singur punct

A doua victorie din Europe Cup pentru baschetbaliștii clujeni. U-BT a întrecut Gaziantep la o diferență de un singur punct
Universitatea este lider în grupa G, cu patru puncte. Kyndall Dykes și Filip Adamovici au fost cei mai buni marcatori ai formației pregătite de Mihai Silvășan.

U-BT a învins cu 73-72 (20-19, 16-15, 18-13, 19-25) Gaziantep, în deplasare, în cel de-al doilea meci din grupele FIBA Europe Cup. Este a doua victorie în înregistrată de "studenți" în cadrul acestei competiții. Săptămâna trecută, Universitatea a învins acasă KB Peja cu 85-76.

Partida din Turcia a fost extrem de disputată. Clujenii au încheiat primul sfert la un avans de un singur punct, 20-19. Jocul a continuat să fie echilibrat și în actul următor, 36-34. La finalul reprizei a treia, elevii lui Silvășan au reușit să se distanțeze la șapte puncte, 54-47. Ultimul sfert putea aduce, însă, victoria turcilor. U-BT a trăit periculos pe finalul meciului, în ultimele 37 secunde fiind condusă cu 72-71. Cu toate acestea, clujenii și-au revenit, învingând cu 73-72.

Kyndall Dykes (21) și Filip Adamovici (16) au fost cei mai buni marcatori ai "studenților", urmați de Vlad Moldoveanu (10), Barro (8), Rasic (8), Pustozvonov (7) și Torok (3). După acest rezultat, echipa lui Silvășan este lider în Grupa G, cu 4 puncte.

"A fost un meci intens. Mă bucur că am fost puternici chiar și în momentul când ei au revenit de la 12 puncte și când ne-au condus în ultimul minut. Am venit aici cu un singur scop, să învingem și mă bucur că ni l-am atins. Felicit întreaga echipă pentru atitudine și pentru felul în care a luptat", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al Universității, cu 21 puncte. "Știam că va fi o partidă dificilă și așa a fost. Turcii au jucători care stau foarte bine la aruncările de 3 puncte. Important este că noi am luat decizii mai bune decât ei și că am câștigat", a spus Dykes.

Următorul joc al clujenilor din Europe Cup se dispută miercurea viitoare, la Sala Sporturilor Horia Demian. "Studenții" vor da piept cu fosta adversară din preliminariile Basketball Campions League, Petrolina Aek Larnaka. Meciul va începe la ora 20:30.

Sâmbătă, 29 octombrie, U-BT va primi vizita formației Olimpic Baia Mare, în cea de-a șasea etapă a Ligii Naționale de baschet masculin. Partida se va juca tot la Horia Demian, începând cu ora 19:00.

Comenteaza